«Ringvaade» sööstab täna õhtul elu keskele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niisugune näeb alates tänasest välja «Ringvaate» köögipool.
Niisugune näeb alates tänasest välja «Ringvaate» köögipool. Foto: Liis Treimann

Vahel jäävad telemaja hämarad koridorid ja saalid saate jaoks kitsaks. Tegijail tuleb ajakirjanduslikule tungile järele anda ning majast koos hinnalise tehnikaga lahkuda. Hallide seinte vahelt tungis lõplikult välja igapäevane meelelahutuslik uudistemagasin «Ringvaade».


Solarise keskuse raamatukaupluse kõrval pisikeses klaasist seintega boksis käis laupäeva õhtul agar sagimine. «Ringvaate» kaadritagune seltskond andis viimast lihvi Eesti Rahvusringhäälingu uusimale stuudiole, kust saade täna õhtul esimest korda eetrisse paisatakse.

«Juba rohkem kui aasta tagasi, kui hakati seda tööpäevajärgset saadet planeerima, võtsime vastu otsuse, et tahaks olla rohkem elu keskel – et elu pakuks saatele kuidagi tausta ja konteksti,» avas «Ringvaate» produtsent Helen Valkna kolimise tagamaid.

Õiget keskkonda otsiti kaua ja lõpuks sai valiku juures määravaks meie põhjamaine valgusepuudus. «Kuna Eestis on õhtuti nii pime, siis tavaline linnakeskkond meile ei sobinud. Sai selgeks, et koht peab olema siseruumides,» selgitas Valkna.

«Samal ajal hakati just planeerima Solarise siseruume ja see oli vist Marko Reikop, kellele lõi pähe idee seda võimalust uurida. Võtsime keskuse inimestega ühendust ja nad olid koostööst huvitatud.»

Kui 1,3 miljonit krooni maksma läinud stuudioruumid valmis said, üllatasid need lõpuks ka Valknat ennast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles