Loomaõiguslased protestisid Pärnus tsirkuse vastu

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomaõiguslaste protest Pärnus tsirkusetelgi lähedal.
Loomaõiguslaste protest Pärnus tsirkusetelgi lähedal. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnus loomade tsirkuse ees meeleavaldusi korraldavad loomaõiguslased ei meelitanud eile õhtul kohale küll suurt rahvamassi, kuid sattusid tsirkusega pisikonflikti.

Kuigi tsirkusetuuri korraldaja Lauri Viikna lubas meeleavaldust rahuga võtta, taheti protestijatele lõpuks politsei kutsuda, kirjutas Pärnu Postimees. Samuti said noored kuulda dresseerija Viktor Nikulini sõnavalingut. 

Protestijate jutu järgi sai konflikt alguse sellest, kui vihane tuulehoog tsirkuse territooriumi piiranud lindi lõhkus. Kui piirdelint teist korda purunes, ilmus välja dresseerija Nikulin, kes süüdistas meeleavaldajaid piirdelindi lõhkumises. Et mees rääkis ainult vene keeles, naasis ta hetke pärast tuuri korraldaja Lauri Viiknaga, kes oli talle tõlgiks.

Nähes protestijate plakatil hüääni pilti, läks mees endast välja ja kuulutas, et loom kuulub Ukraina riiklikule tsirkusekompaniile ja meeleavaldajatel polevat olnud õigust teda pildistada.

«Nikulini jutu järgi olevat seal, kus tema seisab, Ukraina territoorium ja teda ei tohtivat ähvardada ega rünnata,» sõnas loomaõiguslane Kristina Mering. «Millegipärast arvas Nikulin, et ähvardasime teda.»

«Nikulin oli seal koos oma kolmeaastase lapsega, üks protestijatest ütles midagi, mis tundus talle selge ähvardusena ja ajas mehe närvi, aga kedagi ta ei rünnanud», seletas Viikna.

Viikna ütlust mööda nägi ta ise, kuidas loomaõiguslased piirdelindi lõhkusid. «See lint juba tuulega ei purune!» sõnas ta. «Lindi lõhkumise ja Nikulini ähvardamise kohta on tehtud politseisse avaldus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles