Glebova sai GP-etapil isikliku rekordiga viienda koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Glebova
Glebova Foto: AFP / Scanpix

Eesti parim iluuisutaja Jelena Glebova sai ISU GP-etapil USAs Lake Placidis isikliku rekordiga viienda koha.

Glebova teenis vabakava eest 96,43 punkti, varasem tippmark 94,33 oli püstitatud kaks aastat tagasi Kanada GP-etapil.

Kokkuvõttes kogus Glebova 148,71 punkti, mis on samuti eestlanna isiklik rekord. Samuti kaks aastat tagasi Kanadas püstitatud senine rekord oli 145,69 punkti.

Glebova edestas küll vabakava arvestuses jaapanlanna Fumie Sugurit, ent kokkuvõttes jäi Sugurile siiski napilt alla ja sai viienda koha.

Üldjärjestuses teenis esikoha tänavune maailmameister korealanna Yu-Na Kim. Vabakavas tuli tal üllatuslikult tunnistada ameeriklanna Rachel Flatti paremust – Kim teenis kohtunikelt 111,70 punkti, Flatt aga isikliku rekordi 116,11. Kimi isiklik rekord eelmisel kuul Prantsusmaal peetud GP-etapilt on aga koguni 133,95 punkti. Tõenäoliselt korealanna kukkus, kuna tal on üks punkt ka mahaarvatud.

Kokku kogus Kim 187,98, mis jääb tema tippmargile kõvasti alla – esimese naisiluuisutajana üle 200 punkti kogunud Kim püstitas kuu aega tagasi Prantsusmaal maailmarekordiks 210,03 punkti.

Teise koha sai USAs endine juunioride maailmameister Flatt 174,91 punktiga, kolmas oli kuue aasta tagune Euroopa meister ungarlanna Julia Sebestyen, neljanda koha sai Suguri 148,99 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles