Laanet: päästjatele peaks lisaraha andma vanemahüvitise arvelt

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet
Kalle Laanet Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Kalle Laanet ütles, et peab lubamatuks nii päästjate töötasu vähendamist kui ka nende koondamist ning päästjatele peaks lisaraha leidma vanemahüvitise arvelt.

«Päästetöötajate personalikulude vähendamine 22,8 miljoni krooni võrra seab tõsiselt ohtu kõigi Eesti elanike turvatunde,» märkis endine siseminister Laanet.

«Päästetöötajatele võiks raha leida vähendades vanemahüvitise maksimaalset määra seniselt kolmelt keskmiselt palgalt kahele keskmise palgale,» lisas ta.

Laaneti sõnul on maksimaalset vanemahüvitist saaval perel sellest rahast vähe kasu, kui päästetöötajate puuduse tõttu langeb nende kodu tuleroaks.

«Prioriteedid tuleb selgelt sõnastada,» märkis Laanet. «Inimeste turvalisus kaalub kahtlemata üles Reformierakonna valimislubaduse.»

Siseministeeriumi 2010. aasta eelarves nähakse päästeametile ette personalikulude vähendamist 22,8 miljoni krooni võrra ning päästeteenistujate ametiühingu andmetel võib see tähendada ligi 110 päästja koondamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles