Läti ehitusturg elavneb

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia linn.
Riia linn. Foto: Liis Treimann

Lätis on jää uute elamuehitusprojektide turul liikuma hakanud ning kuigi praeguste hinnatasemete juures tehakse tehinguid vähe, plaanivad kinnisvaraarendajad uute ehitustega alustada.


Kinnisvaraturul tegutsejad plaanivad kevadel taas elamuehitusega tegelema hakata, kirjutab Läti majanduslehe Dienas Bizness venekeelne portal rus.db.lv.

Praegu tuleb lõpetatud siseviimistlusega uute korterite ruutmeetri eest välja käia 1000-12 000 eurot ( 15600- 18 800 krooni).

«Selle hinnataseme juures tehinguid tehakse, kuid toile au andes ei ole neid palju,» hindas turul valitsevat olukorda PBLC nekustamie īpašumi müügispetsialist Martins Kivitis, kelle sõnul inimesed tahavad hinnalangust ära kasutada.

SIA Merksi peadirektor Ivars Geidans oletab, et nii turul kui inimeste mõtlemises on toimunud muutus. Viimaste kuude edukad müüginumbrid on pannud Merksi elamuehituse taastamise peale mõtlema. «On võimalik, et juba kevadel otsustame Skanstes virsotnesi kolmanda osa ehituse lõpetada,» lausus ta.

Geidansi sõnul ei olene turu üldine areng ainult pankade laenupoliitikast, vaid riigi majanduse üldisest olukorrast, kuid järgmine aasta saa tõenäoliselt olema raske.

Majanduslehe sõnutsi tasub märkimist, et YIT celtniecība projekteerib praegu palju elumaju, mille ehitus võib alata järgmise aasta kevadel. See tähendab, et kinnisvaraturule jõuavad need 2011.aasta kevadeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles