TV 1 juhid ähvardavad telejaama sulgemisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Telejaama TV 1 juhatuse esimees Rait Killandi (pildil) teatas eile ettevõtte nõukogu liikmetele ja aktsionäridele TV 1 erakorralise üldkoosoleku kokkukutsumisest seoses telejaama omakapitali miinusesse langemisega.

«TV 1 nõukogu liikmed ja aktsionäri esindajad peavad langetama otsuse, mis TV 1st edasi saab. Kui omanik soovib telejaama tegevust jätkata, peab ta omakapitali seadusega vastavusse viima,» ütles Killandi. «Vastasel juhul olen kohustatud alustama ettevõtte likvideerimist ning TV 1 sulgema.»

Killandi nõuab, et TV 1 omanik Poola Polsat peab arutama tekkinud olukorda ning langetama otsuse telejaama edasise tegevuse kohta.

TV 1 aktsionäride erakorraline üldkoosolek toimub 18. septembril Tallinnas.

Tulenevalt eelnevate perioodide kahjumitest on TV 1 omakapital muutunud negatiivseks ning kuna omanik ei ole seda nõutud aja jooksul taastanud, tuleks ettevõte vastavalt äriseadustikule likvideerida.

Polsatile kuuluvad ka Läti telejaam LNT ja Baltijos TV Leedus, mis ajakirjanduse andmetel on samuti suurtes rahalistes raskustes. Leedu ajaleht Atginimas kirjutas, et Polsat otsib Balti telejaamadele ostjat.

Veel kaks nädalat tagasi kinnitas TV 1 BNSile, et mingeid raskusi ei ole ja sügistalvine teleprogramm käivitub, nagu varem planeeritud. Killandi ütles, et ta pole TV 1 võimalikust omanikuvahetusest midagi kuulnud. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles