Harku vallas on olnud mitmeid koeramürgistusjuhtumeid

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerad.
Koerad. Foto: Margus Ansu

Harku vallas, Muraste ja Vääna-Jõesuu piirkonnas on viimastel nädalatel täheldatud mitut sarnast koeramürgistusjuhtumit ning üks koer on selle tõttu surnud.

Sagenenud ulukite rünnakud linnalähedastes asulates ning vaidlused, kes ja mil viisil peaks metsloomade arvukust piirama, on tekitanud spekulatsiooni, et keegi üritab metsa alla visatud mürgiga omaalgatuslikult metsloomade arvu vähendada, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kolme kutsika värske ema, Inglise setter Roosi viidi väikesele jalutuskäigule Muraste mõisa taga asuvasse metsa möödunud teisipäeval. Terve ja rõõmus koer hakkas aga ennast juba mõne tunni möödudes halvasti tundma - tõusis kõrge palavik, tekkis kõhulahtisus ja hingeldamine.

Billy loomakliinikust öeldi, et viimase kahe nädala jooksul on sarnaste mürgistusnähtudega ja samast piirkonnast abi käinud saamas kolm koera, kuid arstid ei saa analüüsi vastuseid teadmata öelda, kas tegu on üldse mürgiga või millise mürgiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles