Eesti Post annab tänavu välja kaks jõulumarki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavused jõulumargid
Tänavused jõulumargid Foto: Eesti Post

Tänavu saab jõulukaardile kleepida Lembit Lõhmuse kujundatud siseriikliku ja ka rahvusvahelise tariifiga jõulumargi.



Siseriikliku tariifiga, viie ja poole kroonise margi tiraaž on 1 000 000 ja rahvusvahelise tariifiga, üheksakroonise margi tiraaž 300 000. Eesti Post andis esimesed jõulumargid välja 15. detsembril 1992. aastal ning traditsiooniliselt on ilmunud korraga kaks temaatilist marki. Erandiks oli 1996. aasta, siis ilmus kolm jõulumarki. Alates 2007. aastast on jõulumargid ilmunud iseliimuvatena.

AS Eesti Posti kommunikatsiooni- ja turundusosakonna juht Inge Suder nentis, et kuigi tänapäeval võidab üha enam populaarsust e-kaart, pole ka traditsiooniline paberkandjal postkaart veel lõplikult kadunud ning jõulukaartide saatmine on jätkuvalt populaarne. „Käsitsi kirjutatud tervitus on palju emotsionaalsem ja isiklikum kui läbi veebikeskkonna teele läkitatud e-kiri," viitas ta.

Kaartide saatmine jõulude ajal on olnud viimase viia aasta jooksul stabiilne, kinnitas ta ja lisas, et kirjasaatmise maht suureneb detsembris oluliselt. Näiteks eelmise aasta detsembris saadeti Eesti Posti vahendusel pea 8 miljonit kirja ning postkaarti, kokku vahendab Eesti Post aastas ligi 50 miljonit kirja.

Suder tuletas inimestele meelde, et jõulud ei ole kaugel ning õnnitlused, kingitused tuleb teele saata. Välismaale saadetav pakk või kiri peab olema postitatud vähemalt detsembri esimesel nädalal, siis on tema sõnul kindel, et adressaat need õigel ajal kätte saab. Kindlasti peab jälgima seda, et saadetisele on aadress kirjutatud korrektselt - igal aastal jääb kohale

toimetamata nii kirju kui pakke, kus aadressi ei ole või on see ebatäpne.

Korrektselt vormistatud jõulukaardil peab olema loetavalt kirjutatud sihtnumber ja

täisaadress. Juhul kui sihtnumber ei ole teada, saab selle kerge vaevaga leida Eesti

Posti kodulehelt (www.post.ee). Suder tõdes, et kahjuks eksitakse tihti ka aadressiga, see on kas poolik või seda ei ole üldse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles