DnB Nord: Eesti majandus kasvab võib-olla

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro/ Scanpix.

DnB NORDi Majandusuuringute grupp prognoosib, et kuuest Läänemere riigist kogevad 2010. aastal mõõdukat majanduskasvu Poola, Soome ja võib-olla ka Eesti, samas kui Taanil, Leedul ja Lätil kulub majanduslangusest väljatulemiseks rohkem aega.


DnB Nordi Majandusuuringute grupi vastavaldatud Läänemere piirkonna majandusarenguid võrdlev analüüs «Läänemere riigid: kasvuvõimalused ja piirangud» ennustab kolme Balti riigi tööpuuduse taseme jõudmist järgmiseks kevadeks kuni 20 protsendini. See toob kaasa madalad tarbimisootused, loiu sisetarbimise ja sissetulekute nullkasvu, mis kõik süvendavad piirkonna majandusaktiivsuse langustendentsi.

Üksnes Eestis, kus avaliku sektori reformimine on toimunud edukamalt kui Lätis ja Leedus, võib oodata riigikassa puudujäägi olulist vähenemist ja üleminekut eurole lähemas kuni keskmises tulevikus, teatas pank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles