Pedagoogikaülikool pakub vaegnägijatele kõrgharidust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pedagoogikaülikool ja Nägemispuuetega Inimeste Fond sõlmivad täna koostöölepingu, et toetada vaegnägijate õpinguid kõrgkoolis.

Tallinna Pedagoogikaülikooli rektor Mati Heidmets ja sihtasutuse Nägemispuuetega Inimeste Fondi nõukogu esimees Erik Loide sõlmivad täna koostöölepingu, mille eesmärk on luua nägemispuudega inimeste õppimise toetamiseks kolm stipendiumi. Stipendiumiga kaetakse üliõpilase õppemaks tema poolt valitud erialal Tallinna Pedagoogikaülikoolis (TPÜ). Stipendiumidele saavad kandideerida Nägemispuuetega Inimeste Fondi (ENIF) soovitusega nägemispuudega inimesed, teatas TPÜ suhtekorralduse osakonna juhataja Margit Kirsipuu. Stipendiumi saajad otsustab TPÜ ja ENIF ühine vastuvõtukomisjon, arvestades nii kandidaadi erialalist võimekust kui võimalusi nägemispuudega inimese õpetamiseks. TPÜ ja ENIF teevad koostööd nägemispuudega inimestele sobivate õppevormide, -suundade ja -kavade väljaselgitamisel, võttes arvesse TPÜ võimalusi ja konkreetsete kandidaatide eripära. Lepingupoolte kinnitusel on Eesti nägemispuudega inimeste võimalused end isiksusena realiseerida ja konkureerida avatud tööturul minimaalsed. Ainus võimalus selle muutmiseks on kõrgekvaliteedilise kõrghariduse võimaldamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles