Autojuhid eelistavad parkimismajale tänavat

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puiestee Solarise ees.
Puiestee Solarise ees. Foto: Priit Simson.

Nii mõnigi autojuht kurtis, et näiteks eelmise laupäeva õhtul oli Solarise keskuse ümbruses võimatu parkimiskohta leida.


Ka keskuse parkimismajas olevat olnud vaid kolm-neli vaba kohta ning Nokia kontserdimajja etendusele suundunud inimesed olevat oma autod hädaga isegi Kaarli puiestee parklasse jätnud.

Niisugune jutt pani Solarise tegevjuhi Anneli Palvadre imestama. «Alles äsja tegime Europarki esindajaga kokkuvõtteid ja selgus, et sellist olukorda pole veel olnud, kus meie parkimismajas ei oleks ainsatki vaba kohta,» lausus Palvadre.

Ta lisas, et eelmisel laupäeval mõjutas külastajate ja nende autode arvu kindlasti ka Solarises avatud näitus «Inimkeha saladused», mida laupäeval külastas 2000 ja kogu nädalavahetuse jooksul 5000 inimest. «Sellest võis tõepoolest tekkida ajutine kitsikus. Ja kui Nokia kontserdimajas on mingi suur üritus, kuhu paljud inimesed tulevad autodega, siis võib samuti ajutine ülekoormus tekkida, aga igapäevaselt ma siin küll probleemi ei näe,» ütles tegevjuht.

Ta meenutas, et Solarise lähedal on veel Rävala parkimismaja, kus tavaliselt on vabu kohti,. Siis on üks suur tasuline parkla veel Teaduste Akadeemia õue peal ja teine välisministeeriumi hoone kõrval. «Aga kui inimene otsib oma autole parkimiskohta ilmtingimata tänaval või kellegi tagahoovis, siis pole midagi parata,» nentis Palvadre.

Ka Tallinna transpordiameti linnatranspordi osakonna juhataja Ruth Pärn tõdes, et autojuhid pole veel harjunud parkimismaju kasutama. «Südalinnas ei ole sellist kohta, kus oleks piisavalt parkimiskohti. Aga tundub, et inimesi on vähe teavitatud kesklinna parkimismajadest. Kui autojuhid nendega ära harjuvad, siis võibolla neile ei tundugi enam nii hull, kui peab paar-kolm minutit jala kõndima, et sihtkohta jõuda,» märkis Pärn.

Solarise keskuse ümbruskonna liiklus- ja parkimiskorra hukkamõistmisega soovitas ta oodata, sest seal toimuvad praegu suured muudatused. «Praegu korraldatakse ümber sealseid kommertsliinide ehk busside ja marsruuttaksode peatusi. Need hakkavad tulevikus asuma ümber Solarise keskuse ja inimestel on mugavam ka näiteks õhtul bussi või marsaga Solarisse sõita. Võibolla laheneb siis parkimisprobleem iseenesest,» arvas Pärn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles