Baskin: Vanalinnastuudio peab igal juhul jääma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanalinnastuudio asutaja ja endine kunstiline juht Eino Baskin peab kahe Tallinna teatri ühendamise ettepanekut tooreks plaaniks, mis võib viia Vanalinnastuudio kadumisele. Baskini hinnangul võiks ta ühinemisega nõustuda vaid siis, kui oleks sajaprotsendiline garantii, et Vanalinnastuudio jääb teatrina alles.

«Vanalinnastuudiot likvideerida pole mingisugust põhjust,» sõnas Baskin. «See teater on 20 tegevusaastaga ennast tõestanud, tal on oma kindel nishsh Eesti teatrimaastikul.»

Baskin kardab, et liitumisel sööb suur teater väiksema lõppude lõpuks ära. «Muidugi olen ma selle vastu ja mulle tundub - selle vastu on ka Vanalinnastuudio trupp ning teatri praegune juhtkond,» kinnitas ta.

Baskin märkis, et teater ei tööta ministri või kantsleri, vaid ikka publiku tarvis ning tähtsaim on külastatavus. «Võibolla tõesti on Vanalinnastuudios pisut ehk mingit publikudefitsiiti tunda,» nentis ta. «Aga teatris käivad tõusud ja mõõnad ikka vaheldumisi. Hooaeg alles algas, mingeid lõplikke otsuseid oleks praegu raske teha.»

Üleeile Eesti Teatriliidu esimeheks valitud Rein Oja kinnitas, et kui teatrite ühendamisel on kellelgi oht haiget saada, sekkub teatriliit päris kindlasti.

Seni pole ühinemise asjus Oja poole pöördunud ei Vanalinnastuudio ega Draamateater. «Tundub, esialgu on see protsess rahumeelne,» nentis teatriliidu juht.

Oja kinnitas, et tema isiklikult suhtub ettevaatlikult teatrite igasugusesse kaotamisse. «Alati on see hirm, et kui kaks ühinevad, siis üks neelab teise alla,» möönis ta. «Mul on alati kahju, kui mõni teater kaob. Ja alati rõõm, kui mõni teater tekib.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles