Pevkur: perearstid võivad taotleda õigust visiiditasu võtta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkuri sõnul on täna saavutatud kokkulepe suur samm edasi.
Hanno Pevkuri sõnul on täna saavutatud kokkulepe suur samm edasi. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et perearstid kaaluvad täna taotluse esitamist valitsusele, et nad saaksid õiguse visiiditasu kehtestamiseks.

Pevkur rääkis, et tema teada on täna koos Eesti perearstide seltsi juhatus ning perearstid on koostamas ministeeriumile ettepanekut visiiditasu kehtestamiseks. Minister lisas, et praegu ei võimalda seadus perearstidel üldist visiiditasu võtta ja selle lubamiseks tuleks seadust muuta.

«Kogu aeg on räägitud sellest, et tervishoidu oleks lisaraha vaja ja perearstid on nüüd tulemas ettepanekuga, et kehtestada visiiditasu,» lausus Pevkur. Ta lisas, et kui see ettepanek tuleb, siis ministeerium vaatab esitatud argumente ja kaalub ettepanekut, kuid esialgu on veel vara öelda, kas sellega ka nõustutakse.

Perearstide seltsi juhatuse liige Anneli Kalle-Talvik ütles Postimees.ee`le, et juhatuse nõupidamine on praegu käimas ning seal langetatavatest otsustes teavitatakse avalikkust täna õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles