Fort Hoodi tulistaja tööeetika seati kahtluse alla juba kahe aasta eest

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nidal Malik Hasan
Nidal Malik Hasan Foto: Reuters / Scanpix

USAs Texase osariigis Fort Hoodi sõjaväebaasis 13 inimese tapmises süüdistatavale major Nidal Malik Hasanile oli tehtud korduvaid hoiatusi halva töö eest, kirjutab uudistevõrk AFP.

Tänane Ühendriikide ajakirjandus vahendab 2007. aasta maist pärinevat sõjaväememo, milles märgitakse, et Hasani professionaalsuse ja tööeetika tase on murettekitavad. «Kliiniliselt on ta kompetentne patsiente turvaliselt hooldama,» nendib raport. «Kuid tal esineb halba otsustusvõimet ja puudulikku professionaalsust.»

Memole on alla kirjutanud Hasani toonane juhendaja major Scott Moran, kes töötab sõjaväepsühholoogina Washingtonis Walter Reedi sõjaväe meditsiinikeskuses.

Moran märgib muuseas, et psühhiaatrist Hasan on patsientidega vesteldes tõstatanud ebasobivalt usuteemasid. Lisaks süüdistati Hasani pidevas hommikuti hilinemises ja sõjaväelasele sobimatus ülekaalulisuses. «Kokkuvõttes näitavad need probleemid professionaalsuse ja tööeetika puudumist,» nendib memo.

Samas lisab aga Moran veel: «Sellest kõigest hoolimata saa ma öelda, kas ta pole piisavalt kompetentne lõpetama ega arva, et akadeemiline katseaeg alates praegusest tema väljaõppe lõpuni tuleks kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles