Eurolaul 2002 selgub Tallinnas 25. mail

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa Ringhäälingute Liidu ja Eesti Televisiooni esindajad jõudsid kokkuleppele, et 47. Eurovisiooni lauluvõistlus on Tallinnas järgmise aasta 25. mail.

2002. aasta Eurovisiooni rahastamist ning tehnilist teostust puudutaval nõupidamisel leppisid lauluvõistluse korraldajad kokku üksnes võistluse kuupäevas.

«Võistluse koht ei ole praegu kindel, seda tuleb veel põhjalikult arutada,» ütles Eesti Televisiooni (ETV) arendusdirektor ja lauluvõistluse korralduskomitee juhatuse liige Jaanus Kõusaar.

ETV esindajate kinnitusel asuvad nad lähiajal läbirääkimisi pidama kahe sõelale jäänud võistluspaigaga, Saku Suurhalli ja Lilleküla staadioniga.

«Et tegu on siiski ühe tõsise ja suure teleülekandega, siis tuleb ka tõsiselt kaaluda, kumb variant on majanduslikult ning oma tehnilistelt võimalustelt parim,» sõnas Kõusaar.

Koha valib Eesti ise

Eile külastas mõlemat kandidaatlava ka Euroopa Ringhäälingute Liidu delegatsioon, kelle liikmed aga lava valikusse ei sekku. EBU delegatsiooni juht Ruurd Bierman avaldas lootust, et võistluspaik selgub lähimate kuude jooksul.

«See tuleb kindlasti esitada suvekuude jooksul, sest sügisel peame hakkama juba lepinguid sõlmima,» märkis Bierman Postimehele.

Bierman avaldas heameelt Eesti Televisiooni seniste sammude üle ega arvanud hetkekski, et Eesti ei saa Eurovisiooni korraldamisega hakkama.

«Arvan, et tegime tänasel (eilsel - toim) kohtumisel suuri samme selleks, et järgmise aasta tele-show oleks professionaalne,» ütles ta.

Ülekanne vähemalt 21 riiki

Eesti Televisiooni toodetud telesaade jõuab vähemalt 21 Euroopa riiki, kes kuuluvad ametlikult järgmise aasta võistlejate hulka. Samas on korralduskomitee teatanud, et osavõtvate maade hulk on praegu veel lahtine ning võib veel kasvada.

EBU esindajate sõnul võib muutuda ka lauluvõistluse nimetus. Viimastel kuudel on senise Eurovision Song Contest’i asemel hakatud kasutama nime mugavamat ning lühemat versiooni Eurosong.

EBU andmetel jälgib kolmetunnist teleülekannet igal aastal keskmiselt 70 miljonit inimest, milles ei sisaldu aga Venemaa telepubliku arv.

«Nii saab rääkida siiski rohkem kui sajast miljonist televaatajast,» täpsustas ETV välissuhete osakonna juhataja Juhan Paadam.

ETV juhatuse esimehe Aare Urmi kinnitusel on nii suure vaatajaskonnaga ürituse korraldamine üks olulisemaid sündmusi pärast Eesti taasiseseisvumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles