ETV on kasutanud Eurovisiooni ettevalmistuseks 1,4 miljonit krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Septembri alguseks oli Eesti Televisioon (ETV) kasutanud Eurovisioni lauluvõistluse ettevalmistuseks 1,4 miljonit krooni, mis on kulunud võistlusega seotud allprojektide käivitamisele.

Selle raha eest on ETV töötanud välja lauluvõistluse üldkontseptsiooni, komplekteerinud korraldustoimkonna ning korraldanud kontserdipaiga, logo ja lühifilmide konkursi, rääkis Eurovision 2002 avalike suhtete juht Raivo Suni. Samuti on ETV asunud filmima lühifilme, mis tulevad esitlusele kontserdi teleülekandes, ning töötanud välja ettevalmistustöid tutvustava kodulehe. Eurovisioni senist ettevalmistust on ETV rahastanud oma eelarvest, kuhu on selleks otstarbeks tänavu planeeritud täiendavalt 9,4 miljonit krooni. «Saime riigilt loa kasutada Eurovisioni ettevalmistuseks ETVle mõeldud novembri ja detsembrikuu raha,» ütles Eesti Televisiooni arendusdirektor Jaanus Kõusaar. «Selle raha teenime tagasi detsembris Eurovisioni piletite müügiga ja sponsorite abiga.» Esialgseil hinnanguil läheb detsembris müüki umbes 3000 lõppkontserdi piletit. Neile lisaks müüb ETV pileteid ka kahele peaproovile. Piletite hinnad selguvad novembris. «Praegu on liiga vara spekuleerida hindade üle, sest piletisüsteem on alles välja töötamisel,» ütles Eurovisioni 2002 peakorraldaja Juhan Paadam. Eurovisioni lauluvõistluste esialgne eelarve on 110 miljonit Eesti krooni. ETV-d on lubanud rahaliselt aidata Eesti valitsus. Lauluvõistluse ettevalmistuse lõplik eelarve valmib detsembris, mil see esitatakse kinnitamiseks Ringhäälingunõukogule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles