Kuressaare neiut kimbutab identiteedivaras

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

19-aastane Kuressaare neiu pöördus abi saamiseks politsei poole, kui avastas, et tema foto on üles riputatud erootilise sisuga internetikeskkonda.

Olgugi et pühapäevast kehtiv seadusepügal sätestab ka teise inimese identiteedi kasutamise kuriteoks, tuli neiu politseist sama targalt välja, kui oli sinna sisenenud, kirjutas Oma Saar.

Teisipäeval sai neiu ühelt sõbralt teada, et tema foto on üles riputatud portaali iha.ee, kuhu riputatakse peamiselt üles tutvumiskuulutusi ja erootilise sisuga pilte. Foto oli kogunud üle 100 kommentaari, mille hulgas ei puudunud ka tööpakkumised, sisuks suhtlemine välismaalastega taksiga 7 krooni minutist.

Nördinud ja solvatud neiu võttis portaaliga ühendust ja kui oli tõestanud, et pilt on tõepoolest tema oma, foto kustutati. Konto ise oli alles veel vähemalt eile õhtul. Kes pilti vääralt kasutas, administraator ei avalikustanud ja soovitas pöörduda politsei poole.

Kuressaare politseijuht Aare Allik ütles, et kuna tegemist on uue seadusesättega, siis võtab selle sissetöötamine aega. Seetõttu tuleks asjale läheneda rahulikult ja emotsioonid tahaplaanile suruda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles