Moldova valitsusjuht palus Putinil laenuandmist kiirendada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moldova
Moldova Foto: Repro

Moldova peaminister Vlad Filat palus oma Vene kolleegi Vladimir Putinit, et ta kiirendaks Chisinaule laenu andmise protseduuri.


«Me arvestame teie abiga. Juhust kasutades tahaksin paluda, et laenukõnelused võimalikult ruttu lõpule viidaks,» ütles Filat reedel Jaltas Putinile.

Filat osutas oma hiljutisele selleteemalisele vestlusele Venemaa rahandusministri Aleksei Kudriniga ning kinnitas, et laenuvõtmine on Rahvusvahelise Valuutafondiga (IMF) kooskõlasatud.

«Moldovale oleks see abi väga oluline,» kinnitas Filat, lisades, et Moldova on raskustes nii ülemaailmse kriisi kui ka sisepoliitiliste pingete tõttu.

Putin tõdes omakorda, et «Moldova sisepoliitika on tormiline, kuid tuleb edasi elada ja kanda hoolt, et poliitilised protsessid ei segaks tavainimesi, vaid viiksid ühistegevuse uude etappi ja avaksid uusi perspektiive».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles