Finantsinspektsiooni juhtide kuupalk on 40.000 krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uus! Pangandus-, kindlustus- ja väärpaberiinspektsiooni asemel jaanuarist tööd alustanud ühtse finantsinspektsiooni juhatuse liikmete palk ulatub 40.000 kroonini kuus.

Uue järelevalveorgani osakonnajuhatajad saavad palka 25.000 krooni kuus. Spetsialistide palk küündib 15.500 kroonini ja administratiivtöötajate tasu 9000 kroonini kuus. «Tugev järelevalve on kallis, ent veel kallim oleks riigi jaoks kehvasti makstud nõrk järelevalve, kus inimesed pole motiveeritud oma tööd hästi tegema,» ütles finantsinspektsiooni juhatuse esimees Andres Trink. Finantsinspektsiooni töötajate arv jääb eelarveaasta alguses Trinki sõnutl umbes 63 inimese piiridesse. 2002. aastal jooksul suureneb töötajate arv 65 kuni 70 inimeseni. Kolmes inspektsiooni kokku töötas mullu üle 60 inimese. Inspektsiooni juhatusse kuuluvad lisaks Trinkile veel Kaido Tropp, Kristajan-Erik Suurväli, Andres Kurgpõld ja alates 1. maist Kilvar Kessler. Finantsinspektsiooni nõukogu esimees on rahandusminister Siim Kallas. Eesti Panga juurde kuuluva finantsinspektsiooni eelarve on sel aastal 51,6 miljonit krooni. Sellest 33,6 miljonit kaetakse turuosaliste poolt makstavate järelevalvetasude arvelt, ülejäänud arvestusliku tulu katab Eesti Pank. Alates 2004. aastast kaetakse kogu finantsinspektsiooni eelarve järelevalvetasudest. Pildil Siim Kallas ja Vahur Kraft tänasel finantsinspektsiooni pressikonverentsil. Foto: Egert Kamenik,

Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles