Euroeelarve läheb internetti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ETV riputab Eurovisiooni Tallinna lauluvõistluse eelarve pärast selle lõplikku kinnitamist kõigile tutvumiseks üles internetti, lubas võistulaulmise kommunikatsioonijuht Raivo Suni.

Eurovisiooni lõplik eelarve avalikustatakse niipea, kui see on saanud kõik vajalikud kinnitused, rääkis Suni. Siiski ei riputata võrku üles kogu eelarve detailselt lahtikirjutatud versiooni.

«Kõiki lahtiseletusi me ei saa avalikustada, sest see läheks mõnel juhul vastuollu konfidentsiaalsusnõuetega, näiteks esinejate palkade osas,» rääkis Suni, lisades, et avalikustamine võib takistada ka ETV-le soodsate lepingute sõlmimist.

ETV juhi Aare Urmi sõnul on lauluvõistluse eelarve nii detailselt lahti kirjutatud, et selle väljatrükki ei jõuaks üks inimene kandagi. «Lauluvõistlus on EBU projekt, mida sel aastal lihtsalt tehakse ETV kaudu. Eelarve on heaks kiitnud EBU referentsgrupp, kuhu kuuluvad ka viie viimasel aastal lauluvõistlust korraldanud televisiooni esindajad,» kirjeldas Urm.

Rahandusministeeriumi avalike suhete osakonna spetsialisti Karmo Vellingu sõnul ei olnud ministeerium ETV-lt eilseks siiski veel saanud eelarve lahtikirjutust.

«See võib nii olla küll. Nii ringhäälinguseaduse kui euroopalike tavade kohaselt on riigiasutustega suhtlemisel meie esindajaks ringhäälingunõukogu,» kommenteeris seda Suni.

Ringhäälingunõukogu esimehe Tiit Sinissaare sõnul on ETV nõukogule tõepoolest esitanud lauluvõistluse selgitustega eelarve.

«Oleme esitanud valitsusele taotluse 35 115 000 kroonile, kuivõrd võistluse toimumiseni on jäänud napilt üle nelja kuu,» ütles Sinissaar. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles