Mõõdukad reklaamivad end riigi raha eest valminud trükisel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mõõdukate hulka kuuluv sotsiaalminister Eiki Nestor (pildil) kasutab oma erakonna reklaamiks noortele suunatud karjääriplaneerimise vihikut, mis valmis peamiselt riikliku tööhõiveprogrammi raha eest. Nestor käskis karjäärivihikud tagasi korjata

Möödunud aasta lõpul tööturuametis valminud nõustamisvihikul «Tulevik algab täna» on esikaane alumises servas kirjad Rahvaerakond Mõõdukad ja Noored Mõõdukad ning vastavad reklaamlogod. Vihiku siseküljele on paigutatud Nestori pildiga sissejuhatus kutsenõustamise vajalikkusest.

Koolilõpetajatele ja noortele tööotsijatele suunatud 5000 trükise väljaandmine läks tööturuameti andmetel maksma üle 100 000 krooni, millest 95 000 krooni kattis sotsiaalministeerium riikliku tööhõiveprogrammi rahast. Eile andis tööturuameti direktor Mati Illison 1600 vihikut üle haridusministeeriumile, kes peaks need sel aastal koolidele laiali jagama.

Tartu Hugo Treffneri Gümnaasiumi direktor Ott Ojaveer taunis igasugust poliitilist reklaami koolimaterjalidel. «Kool ja poliitika peavad olema lahus,» lisas ta.

Ojaveeri sõnul peab kool hoolikalt kaaluma, kas sellist nõustamisvahendit üldse kasutusele võtta.

«Kooli eesmärk on kajastada erinevaid maailmavaateid, nii et ühe partei sidumine tööhõivet käsitlevate materjalidega on väga ohtlik,» mainis direktor. «Kui aga vihik on hästi koostatud, võib seda teatud mööndustega siiski kasutada.»

Minister Nestor ütles, et Mõõdukate reklaami ilmumise kohta tasuks küsida selgitust tööturuametist, sest tema polevat trükise tegemisega kokku puutunud. «Kui logo kellelegi nii väga näkku kargab, siis pole vaja seda vihikut kasutada,» mainis Nestor.

Ta lisas, et esialgu polnud voldik mõeldud koolidele, seda pidid hakkama jagama kohalikud tööhõiveametid.

Tööturuameti avalike suhete peaspetsialisti Mari Rulli väitel sattus mõõdukate logo infovihikule noormõõdukate initsiatiivil. «Et tööpuudus noorte hulgas järjest suureneb, olid noored mõõdukad huvitatud seesuguse abimaterjali väljaandmisest ning aitasid taotleda 10 000 krooni stardikapitali Johannes Mihkelsoni Fondist,» selgitas ta.

Haridusministeeriumi suhtekorraldustalituse konsultant Liina-Jaanika Seisler ütles eile lõuna paiku, et ministeeriumi töötajad pole trükist veel näinud. «Sotsiaalministeerium pole seda asja ilmselt päris hästi läbi mõelnud, sest sellistel materjalidel peaks poliitilist reklaami vältima,» mainis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles