Ilmar Raag lahkub ETVst

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aare Urmi lahkumise järel kanali ajutiseks juhiks saanud Ilmar Raag kaalub uue juhi ametisse asumisel televisioonist lahkumist ning pühendumist õppetööle.

Ajendi Raagi lahkumiseks andis praegune kompromisseelarve, mis tema sõnul ei peegelda hoopiski programmi, millele ta oleks näiteks programmijuhina nõus alla kirjutama. «Kui keegi tahab uskuda, et juhatuse vahetus toob endaga kaasa pillerkaari, siis seda kindlasti ei juhtu,» ütles Raag.

Suutmatus suhelda

Ta kinnitas, et Urmi võimuloleku ajal pole ETV rahaasjades halvenemist toimunud, endine juhtkond tegeles kuni lõpuni Toomas Lepa aegsete võlgade tasumisega. Raagi hinnangul võisid Urmile saatuslikuks saada kommunikatsiooniprobleemid: suutmatus suhelda ringhäälingunõukogu ja ajakirjandusega.

«Minu arvates on ETV olukorrast rääkides tegemist märksa olemuslikemate probleemidega, kui lihtsalt ühe kanali juhi personaalküsimus - Eesti ühiskonnas on rahuldamata meediavajadusi ning kuna erakanalitelt ei saa neid lihtsalt nõuda, siis kontsentreerubki see kõik ETV-le,» sõnas Raag.

Arengukava olulisim

Ta tunnistas, et neid probleeme ei suuda lahendada ka ringhäälingunõukogu, kellel puuduvad selleks vajalikud seaduslikud hoovad.

«Pean praegu olulisimaks ülesandeks ETV arengukava väljatöötamist, sest selles kujundatav erameediast eristuv selge nägemus võiks olla optimismi nurgakiviks,» rääkis Raag.

Märtsiks valmiv «ETV arengukava 2002-2006» fikseerib muu hulgas ka avalik-õiguslikule telekanalile esitatavad programmilised nõudmised, mille peab valmimisel heaks kiitma parlament.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles