Saare vallajuhid lahkuvad kopsaka hüvitisega

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
16-aastat Orisaare (pildil)valda juhtinud Raimu Aardam lahkub ametist üle 100 000-kroonise hüvitisega.
16-aastat Orisaare (pildil)valda juhtinud Raimu Aardam lahkub ametist üle 100 000-kroonise hüvitisega. Foto: Raigo Pajula

Vähemalt kaks Saare maakonna pikaajalist vallavanemat on seoses ametist lahkumisega saanud seaduse järgi hüvitise, mis ulatub üle saja tuhande krooni.


Alates 1993. aastast Orissaare valda juhtinud, kuid nüüd sellest kohast ilma jäänud ja Kihelkonnale samale ametipostile suundunud Raimu Aardam sai hüvitist kuue kuupalga suuruses summas, mis teeb kokku 117 600 krooni, kirjutab Oma Saar.

Kolm aastat vähem ametis olnud Pihtla vallavanemale ja nüüdsele volikogu esimehele Tõnu Hütile määras volikogu samuti kuue kuupalga suuruse hüvitise 106 560 krooni.

Ametist lahkunud vallajuhtidele makstakse hüvitist kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse alusel, mis näeb ette kuni kolme kuupalga suuruse hüvitise maksmist, kui vallavanem on tööl olnud kaks kuni kaheksa aastat ning rohkem kui kaheksa aastat tööl olnud vallajuhile võib hüvitist maksta kuni kuue kuupalga suuruses summas.

Lahkuvale Kärla vallavanemale Enno Pildrele maksti tema volituste lõppemisel hüvitist kahe kuu ametipalga ulatuses summas 41 362 krooni ja lisaks pikaajalise töö eest kahe kuu ametipalga ulatuses 41 362 krooni.

Oma Saare andmetel peaksid kuni kolme kuupalga suuruse hüvitise saama ka Muhu endine vallavanem Tiit Peedu ja endine Kihelkonna vallavanem Jüri Saar ning kuue kuupalga ulatuses Kaarma lahkuv vallavanem Ülo Vevers.

Muhust ja Kaarmalt öeldi Oma Saarele, et volikogu pole veel jõudnud vastavat otsust teha, kihelkonnalt vastati, et nende vallas hüvitist makstud ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles