Tallinna opositsioon leidis uue kandidaadi revisjonikomisjoni etteotsa

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Kübar.
Madis Kübar. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Linnavolikogu opositsioon loobus mõttest panna volikogu revisjonikomisjoni juhtima IRLi fraktsiooni esimees Indrek Raudne ning pakub tema asemel välja Madis Kübara kandidatuuri.


«Volikogu Reformierakonna ning IRLi fraktsioonid seavad homme toimuvaks volikogu revisjonikomisjoni esimehe valimiseks üles IRL fraktsiooni liikme Madis Kübara. Linnavolikogu keskerakondlaste ja sotsiaaldemokraatide poolt kahel korral maha hääletatud Indrek Raudne (IRL) taandab oma kandidatuuri,» teatas volikogu IRLi fraktsiooni nõunik Eero Kosk.

«Tallinna opositsioon ei saa lubada, et revisjonikomisjoni esimehe koht on pikemat aega täitmata, kuna see takistab komisjoni töö käivitamist. Ennast taandades soovin luua eelduse, et juba lähiajal saavad pealinna rahvaesindajad asuda kontrollima linnavõimu tegemisi. Kuivõrd minu isik võimukoalitsioonile ei sobinud, siis toetades Madis Kübara kandidatuuri, saavad keskerakondlased ja sotsid võimaluse näidata, et nad ikkagi peavad kinni parlamentaarsest kultuurist ja omaenda koalitsioonilepingust, mille kohaselt juhib revisjonikomisjoni opositsiooni esindaja,» lausus IRLi fraktsiooni esimees Indrek Raudne, kelle kandidatuuri võimukoalitsioon kahel järjestikusel volikogu istungil maha hääletas.

Ta lisas, et kui võimuliit ka Kübara maha hääletab, siis opositsioon rohkem järeleandmisi ei tee ning kolmandat kandidaati ei esita ja jääb ka edaspidi Kübara kandidatuurile kindlaks.

«On pretsedenditu, et koalitsioon otsustab, kes neile opositsionääridest sobib või ei sobi,» märkis Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer. «Tallinna maksumaksjatele on tarvis tõhusat kontrolli oma raha seaduspärase ja otstarbeka kasutamise üle, mitte poliitmänge.»

Kahe nädala tagusel volikogu istungil esitas IRLi fraktsioon revisjonikomisjoni esimeheks Indrek Raudse. Võimukoalitsioon pakkus omalt poolt välja IRLi fraktsiooni liikme Nikolai Stelmachi kandidatuuri, kes oli selles ametis ka volikogu eelmise koosseisu ajal. Kuna Stelmach ennast taandas, jäi ainsaks kandidaadiks Raudne, kelle koalitsioon maha hääletas.

Raudse kandidatuur hääletati maha ka eelmise nädala istungil. Seekord koalitsioon omalt poolt kedagi revisjonikomisjoni esimehe kohale ei pakkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles