Valitsus jagab raskustes omavalitsustele täiendavat raha

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Vabariigi valitsus kiitis täna heaks otsuse jagada 150 omavalitsusele tulude suurendamiseks ühtekokku 42 miljonit krooni.

Omavalitsuste tulubaasi stabiliseerimise meetme vahenditest jagatakse 27,7 miljonit krooni ja toimetulekutoetuse täiendavatest vahenditest 14,3 miljonit krooni.

Omavalitsuste tulubaasi stabiliseerimise meetmeks on riigieelarves ette nähtud 30 miljonit krooni, millest 2,3 miljonit krooni kulus Imavere valla saneerimistoetuse maksmiseks, teatas valitsuse pressibüroo. Seega jaotatakse valemi alusel 44 omavalitsusele toetuseks ülejäänud 27,7 miljonit krooni.

Suurimad toetuse saajad on Anija vald 3,7 miljonit krooni, Paldiski linn 3,5 miljonit krooni, Vasalemma vald 2,3 miljonit krooni, Paide linn 1,6 miljonit krooni, Haapsalu linn 2,8 miljonit krooni, Halinga vald 1,5 miljonit krooni ja Ülenurme vald 3,4 miljonit krooni.

Toimetulekutoetusteks on riigieelarves arvestatud 200 miljonit krooni. Sellest on kohaliku omavalitsuse üksuste vahel jaotatud 131 miljonit krooni ning 69 miljonit krooni on arvestatud täiendavateks vahenditeks.

Lisaks on omavalitsustel kogunenud varasemate perioodide toimetulekutoetuse jääke kogusummas 73,3 miljonit krooni, mida nad peavad samuti kasutama toimetulekutoetuste väljamaksmiseks.

Seega on 2009. aastal toimetulekutoetuste väljamaksmiseks kokku 273,3 miljonit krooni, millest 204,3 miljonit krooni on kohaliku omavalitsuse üksuste käsutuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles