Antti Kammiste tahab ennast Just Knud Qvigstadiga taas rokimehena tõestada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Just Knud Qvigstad
Just Knud Qvigstad Foto: Rock Cafe

Täna, 26. novembril Tartus ja laupäeval, 28. novembril Tallinnas oma suurimate hittidega albumit presenteeriv kunagine menukas intellektuaalrokiansambel Just Knud Qvigstad, mis pärast aastatepikkust pausi taasühines. Ansambli klahvpillimängija Antti Kammiste sõnul kavatseb bänd jätkata aktiivset tegevust seni, kuni jätkub publikut.

Alustaksime sellest, et paljud lugejad ei kujuta üldse ette, miks bändil selline nimi on. Ehk oskate seda valgustada? Tegu on ju enam kui 50 aasta eest surnud norra keeleteadlase nimega?

Idee oli selles, kuna Arne ja Marguse kätte sattus üks Norra rahvalauludega plaat, kus üks noor poiss laulis neid asju ja see neile õudselt meeldis see muusika. Kuna nad hakkasid otsima bändile uut nime, leidsid sellise toreda kirjaniku Just Knud Qvigstad, kes oli selline väga lahe inimene ja elas 101-aastaseks, kui ma ei eksi. Oli riigimees ja üldse selline äge persoon.

Kas uue plaadi materjal koosneb siski peamiselt vanadest lugudest? Plaadil ilutseb aastaarv 1988 / 2009? On see greatest hits?

See on jah täiesti vana materjal, ühe loo me mängisime uuesti sisse ka. Lihtsalt selle pärast, et näha, kuidas see võiks uuesti mängides kõlada. Pole muidugi kindel, et see nüüd vanast versioonist oluliselt parem on (naerab).

Mis põhjusel viimastel aastatel kümned kunagised rohkem ja vähem menukad ansamblid taas kokku tulevad?

Eks see on mingisugune nostalgia, igatsus vanade aegade järgi ja võib olla ka see, et bändidel mingi asi jäi pooleli, nagu meil. Me hajusime ära, me ei teadvustanud, et me läheme laiali. Igaüks hakkas tegema muid asju, rändas maailmas, pööras usku või muutis maailmavaadet ja nii edasi. Meil oli vahepeal vaja sellist pausi, et uuesti tagasi tulla.

Kas Just Knud Qvigstad on nüüd püsivalt tagasi või on see lihtsalt üks nostalgiahetk?

Ma arvan, et jääme nüüd mõneks ajaks kindlasti jälle kokku. Kui meie järgi vajadust on, siis kindlasti. Päris iseendale ei tahaks kah mängida. Mingi aja pärast see ammendab ennast.

Kas teie jaoks, kes on rahvale tuntud peamiselt telesaadetest ja erinevatest muudest projektidest, on bändi taasühinemine võimalus ennast taas ka rokkmuusikuna tõestada?

Muidugi tahaks ennast sellest küljest näidata. Mõni arvab, et Kammiste ongi sündinud süldimuusik, aga nii see kah ikka päris ei ole (naerab).



Just Knud Qvigstad esineb Tartu klubis Plink Plonk täna, 26. novembril algusega kell 22.00. Pilet üritusele maksab tudengitele 50 krooni ning kõigile teistele 75 krooni.

Tallinna klubis Rock Cafe esineb Just Knud Qvigstad laupäeval, 28. novembril algusega kell 22.00. Erikülalisena teeb kontserdil kaasa ka legendaarne Singer-Vinger. 100 esimest inimest saavad üritusele hinnaga 100 krooni, järgnevad peavad
sissepääsu lunastama 125 krooniga.


Kuula Just Knud Qvigstadi siit!





Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles