Anvelt: Snelli kurikamees võib olla narkomaan või hull

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt sisekaitseakadeemia  politseikolledži direktorina.
Andres Anvelt sisekaitseakadeemia politseikolledži direktorina. Foto: Toomas Huik

Endine keskkriminaalpolitseinik  Andres Anvelt kinnitas Kuku raadio saatele «Ärataja»  antud intervjuus, et esmaspäevase kurikaründaja näol võib tegemist olla narkomaani või hulluga, kuid lisas, et need on vaid spekulatsioonid.

Anvelt kinnitas, et selge peaga ja terve mõistuse juures olles sellist kuritegu keegi korda ei saadaks.

Anvelt märkis ka seda, et Eestis viimasel ajal toimunud jõhkrad kuriteod, nagu esmaspäevane kurikaründaja juhtum, Kaur Hansoni pedofiiliakahtlustus või Tartu kooliähvardused, ei ole kuidagi seotud praeguse majanduslangusega, sest tavaliselt sellised teod ei tulene halvast elust.

Tema sõnul ei tohiks sellistesse kuritegudesse suhtuda ükskõikselt, samuti panevad need mõtlema, kas me ei ole seoses majanduslangusega kaudselt lasknud käest ära mingi valdkonna ühiskonnas, näiteks nagu võitlus narkomaaniaga.

Anvelt tõi välja, et selle aasta jooksul on narkokuritegude avastamine vähenenud 50 protsenti, mis tähendab, et politsei on teinud 50 protsenti vähem tööd.

See tekitab Anvelt sõnul küsimuse, kas 50 protsenti rohkem inimesi tarvitavad narkootikume avalikult tänaval. Ta rõhutas, et selliseid juhtumeid ei tohi tähelepanuta jätta ja kurjategija tabatakse kindlasti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles