Nestor: vaktsineerimine peaks kõigile tasuta olema

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Liis Treimann / Postimees

Postimees esitas endistele sotsiaalministritele küsimuse, kuidas nad hindavad sotsiaalminister Hanno Pevkuri ja tema alluvate tööd gripiepideemia ajal. Alljärgnev on aastatel 1999-2002 sotsiaalminister olnud Eiki Nestori arvamus.


Sellistes olukordades peab küsima, mida minister saab teha ja mida ta ei saa teha. Olin ise sarnases olukorras 2001. aastal Pärnumaa metanoolitragöödia ajal - ega seal suurt midagi muuta saanud, tagajärgi pidi likvideerima.

Ka praeguse gripiepideemia puhul sõltub lõplik hinnang ministri ja tema alluvate tegevusele sellest, kuidas kriis ükskord laheneb. Seepärast ma täna veel lõplikku hinnangut ei anna.

Kindlasti on ministri ülesanne teha valitsusele selgeks, et vaktsineerimine peaks olema kõigile tasuta. See on asja sisuline pool. Kui vaktsiini eest peab maksma hakkama, võib juba ette öelda, et vaktsineerimine on läbi kukkunud. Keegi teine peale sotsiaalministri seda selgeks ei tee.

Vaktsiini tellimisel oleks ehk saanud veidi nobedam olla, aga siinkohal on raske hinnata, kui palju sõltus tellimine ministrist ja kui palju kellestki teisest.

Tahan rõhutada, et see, kas vaktsiinisaajatele tehakse süst raha eest või tasuta, sõltub sellest, kas minister suudab valitsusele selgeks teha, et vaktsineerimine peab olema tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles