Venemaa raudteeõnnetus segab Tallinn-Moskva rongiliiklust

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva rong Balti jaamas.
Moskva rong Balti jaamas. Foto: Peeter Langovits.

Täna hommikul kell 8.27 Tallinna saabuma pidanud Moskva rong hilines Venemaa rongiõnnetuse tõttu viis tundi, õhtune rong Tallinnast Moskvasse väljub plaanipäraselt.

Eesti Raudtee avalike suhete juht Urmas Glase ütles, et hommikul kella 11 paiku oli Moskva-Tallinn rong alles piiripunktis. Balti jaama infotelefonilt öeldi, et rong jõudis Tallinna umbes poole kahe paiku pärastlõunal.

Sõiduplaani järgi Tallinnast kell 17.20 Moskva suunas sõitu alustav rong väljub Glase sõnul plaanipäraselt. Küll pole teada, millal rong Moskvasse jõuab, sest see sõltub sellest, kui kiiresti tullakse Venemaal toime rongiõnnetuse tagajärgede likvideerimise ja rongide ümbersuunamisega.

Kaubavedusid õnnetus Glase sõnul oluliselt ei mõjuta. «Mingid ajalised lõtkud siia-sinna ei ole siin nii määrava tähtsusega,» ütles ta.

Õnnetus juhtus eile õhtul kella 21.30 paiku Tveri oblastis Bologoe lähedal Uglovka küla juures, 350 km kaugusel Moskvast. Rong oli teel Moskvast Peterburisse.

13 vaguniga reisirongis oli 661 inimest. Erinevatel andmetel sõitis rööbastelt maha kaks kuni neli viimast vagunit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles