Balti Assamblee prioriteedid: majandus, julgeolek ja elukvaliteet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti Assamblee logo
Balti Assamblee logo

Balti Assamblee (BA) prioriteedid on järgmisel aastal Balti riikide majanduste stabiliseerimine, avalik julgeolek ja elukvaliteet, samuti strateegiline koostöö Põhjamaadega, otsustati laupäeval Vilniuses peetud BA 28. istungjärgul.

Tuleval aastal on assamblee eesistuja Läti. Selleks ajaks valiti BA presidendiks Läti delegatsiooni juht Erika Zommere.

Zommere toonitas oma kõnes istungjärgul, et «Balti riikidel on praegu rohkem kui iial varem vaja ühendada oma jõud kujundamaks ühtset sotsiaal-, majandus- ja finantspoliitikat ning loomaks ühtset tervishoiu- ja haridussüsteemi».

«Läti keskendub oma eesistumisel väga konkreetsetele küsimustele, konkreetsetele koostööprojektidele, regionaalpartnerluse kujundamisele majanduses ja sotsiaalvallas, hariduses ja teaduses,» lubas Zommere.

Istungjärgul võeti vastu resolutsioonid mitmes Balti regioonile olulises küsimuses, sealhulgas pikaajalise majandus- ja sotsiaalarengu vallas, haridussüsteemi arendamises tööjõuturu vajadusi arvestades, ühismeetmete kohta Baltimaades ühtse ettevõtluskeskkonna kujundamiseks, energiatõhususe suurendamise vallas ja koostöö kohta Schengeni viisaruumis.

Peale selle võeti vastu deklaratsioon, kus on sõnastatud uued ülesanded julgeolekuvallas.

Istungjärgu ajal allkirjastati BA ja Gruusia, Ukraina, Aserbaidžaani ja Moldova moodustatud riikide ühenduse GUAMi Parlamentaarse Assamblee ühiskommünikee.

Ühtlasi anti Vilniuse kätte BA aastapreemiad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles