Vähemalt 166 miljonit televaatajat jälgis Eurovisiooni otseülekannet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäevasel Eurovisiooni kontserdil oli kokku vähemalt 166 miljonit televaatajat, kes vähemalt korra otseülekande ajal selle vaatamisele lülitusid. Graafik: Eurovisiooni otseülekannet vaatas üle 166 miljonit televaataja

Seda teatas uuringufirma Emor juhtkonna liige Margo Veskimägi esialgsetele teleauditooriumi uuringute tulemustele toetudes.

Saate jooksul jälgis ülekannet Tallinnast keskmiselt 70 miljonit inimest enam kui kolmekümnes riigis.

Huvi Eurovisiooni vastu oli kõige suurem eelmisel aastal kontserdi korraldanud Taanis, kus ülekande keskmine reiting oli 40%.

See tähendab, et Taanis jälgis Eurovisiooni lauluvõistlust televisiooni vahendusel 2,1 miljonit inimest, teatas uuringufirma Emor.

Suur oli Eurovisiooni vaadatavus ka Põhjamaades ja Baltikumis üldiselt. Rootsis jälgis ülekannet keskmiselt 39% (ligi 3,3 miljonit inimest), Soomes 28%, Norras 24%, Lätis 23% ja Leedus 21% elanikkonnast.

Väljaspool seda piirkonda kogus Eurovisioon suure vaatajaskonna Hispaanias, saavutades 33% reitingu (ligi 12,8 miljonit inimest).

Eesti uuringutulemused selguvad 13. juuniks, kuna erinevalt nimetatud riikidest viiakse meil teleauditooriumi uuringuid läbi päevikuuringuna, samal ajal kui mujal kasutatakse elektroonilisi telemõõdikuid.

2003. aastast võtab Emor ka Eestis kasutusele telemõõdikud ja tänu sellele muutub info kiiremini kättesaadavaks. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles