Tallinnas Tammsaare pargis saab teha HIV kiirteste

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aidsi vastu võitlemist sümboliseerivad punased lindid.
Aidsi vastu võitlemist sümboliseerivad punased lindid. Foto: SCANPIX.

Ülemaailmse aidsi päeva tähistamise raames on homme ja ülehomme Tallinnas Tammsaare pargis esmakordselt Eestis võimalus teha HIV kiirteste ja küsida nõu.

Testimine toimub kell 14-18. Kiirteste korraldavad Eesti HIV-positiivsete Võrgustik, Koalitsioon «Ettevõtted HIV vastu» ja tervise arengu instituut. Testide hankimist toetas Aids Healthcare Foundation (USA).

Samuti toimub aidsi päeva tähistamiseks teisipäeval Tallinnas Kaarli kirikus juba traditsiooniks saanud heategevuskontsert.

TAI andmetel on Eestis tuhandeid inimesi, kes ei ole oma HI-viirusesse nakatumisest teadlikud, sest viirus võib organismis märkamatult pesitseda pikka aega.

TAI poolt 2008. aasta lõpus teostatud uurimuse kohaselt arvavad 55 protsenti nakkushaiguste arsti juurde jõudnud HIVi nakatunutest, et nad võisid nakatuda narkootikumide süstimisel teistega süstimisvarustust jagades ning 41 protsenti peavad tõenäoliseks, et nad nakatusid seksuaalvahekorras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles