Amigo peksuvideo hävitanud mehe süüdimõistmine jäi jõusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööklubi Amigo.
Ööklubi Amigo. Foto: Liis Treimann.

Tallinna ringkonnakohus jättis jõusse ööklubi Amigo klientide peksmise videosalvestise hävitamise eest karistada saanud mehe süüdimõistmise.

Ööklubi vahetuse ülem Silver Laus (28) taotles ringkonnakohtule esitatud apellatsioonkaebuses enda õigeksmõistmist, kuid teise astme kohus jättis tema taotluse rahuldamata ning maakohtu otsuse muutmata.

Harju maakohus karistas tänavu 21. septembril Lausi 20 475 ja temaga koos kohtu all olnud ASi Pristis videovalvesüsteemide hooldustehnikut Tarmo Naaritsat (27) 12 650 krooni suuruse rahalise karistusega. Täpselt sellist karistust nõudis kohtualustele ka Põhja ringkonnaprokurör Saskia Kask.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas Lausi ja Naaritsat jõhkra videosalvestise kui kaaluka süütõendi hävitamises. Pärast süüdistuse avaldamist tunnistas Naarits oma süüd osaliselt ning Laus eitas süüd.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt kustutasid mehed skandaalse video Viru keskuse videovalvestaabi arvutist tunamullu 15. septembri hilisõhtul ehk vähem kui ööpäev pärast Amigo klientide peksmist Viru hotelli, ärikeskuse ja klubi ühises turvaruumis.

Uurimine tuvastas, et kustutamise eestvedaja oli Amigo vahetuse vanem Laus, kes kutsus hilisõhtul välja valvetehnika hooldaja Naaritsa ja palus temalt teenet.

Süüdistuse järgi nõustus Naarits Lausi palvet täitma ning hävitas 26 minutit jõhkraid kaadreid. Sel põhjusel jäi klientide peksmist uurinud Kesklinna politsei uurija neli päeva hiljem vajalikust süütõendist ilma.

Peksmise süüasi jõudis kohtulahendini mullu sügisel ja tõi ühele osalistest kaasa vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles