Muusika värvib halli karva maailma

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontsertlavastuse «Suur maalritöö» lõpus mängib ansambel Kirsika Maamäe soleerimisel, lauda katavad valge linaga Annika Oona (vasakult) ja Kaia M. Kalvet.
Kontsertlavastuse «Suur maalritöö» lõpus mängib ansambel Kirsika Maamäe soleerimisel, lauda katavad valge linaga Annika Oona (vasakult) ja Kaia M. Kalvet. Foto: Lauri Kulpsoo

Džässi, proget, kantrit, punki, reggae’t, diskot ja muudki kõlab kontsertlavastuses «Suur maalritöö». Lavastaja Ivar Põllu sõnul on selles noorusega laetud palju eri stiilis muusikat, nii nagu ka maailmas on palju värve.



Alguses on kõik hall. Maailma värvib Tartu Uue Teatri ja Elleri kooli rütmimuusika osakonna koostöös 34 muusikaõpilast.

Neile sekundeerivad Noorte Teatritehase näitlejad Kaia M. Kalvet, Annika Oona, Tormi Torop, Martin Tikk ja Veiko Porkanen, kes kujutavad värvide saabumist ühe tavalise halli eesti pere ellu.

Kontsertlavastuse «Suur maalritöö» tekst on Ellen Niidu samanimelisest lasteraamatust. «Lõpptulemus pole aga mingil juhul lastelavastus,» lisas lavastaja.

Raamat on jaotatud lauludeks ning rütmimuusika osakonna noored heliloojad Andre Hein, Laura Junson, Liis Ring, Risto Virkhausen, Fredy Schmidt ja Vootele Ruusmaa on loonud nendest muusikapalad.

Laval käib kiire ansamblite vahetumine. «Lavastus peaks andma õpilastele kerget teatrikogemust – kuidas teatris käib lavatagune tegevus, kiire vaatajate ette minek ja lavalt lahkumine,» ütles löökpilliõpetaja Margus Tammemägi.

Lavastuse kunstnik on Kristiina Põllu, valguskujundusega toetab Taavi Toom Viljandi Kultuuriakadeemiast.

Lavastuse vahekardinal käib omaette maalritöö: diapositiivide projektoritega kuvatavad visuaalsed lahendused teeb Alexander Shelepin alias Kashel.

«Suur maalritöö» esietendub Genialistide klubis homme kell 19. Järgmised avalikud etendused on sealsamas 6., 7. ja 14. detsembril.

Lavastus lisab Elleri kooli juubelisse värvi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles