Öölaulupeol kajab laulukaare all koorilaul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Õllesummeri ajaloo viies laulupidu annab taas põhjust koguneda laulukaare alla tuhandetel lauljatel, kes enamjaolt võtavad üles rahvalikud viisid.

Öölaulupeo repertuaar ulatub tõsistest koorilauludest menukate õllelugudeni, mida esitavale kuni 5000-pealisele koorile võivad kaasa lüüa kõik summerikülastajad.

Öölaulupeoks kutsutakse Õllesummeri ühislaulmist teist aastat, enne seda pruugitud nimetus Õllesummeri laulupidu polnud meele järele Laulupeo Sihtasutusele.

«Me ei konkureeri kindlasti omaaegsete öölaulupidudega, sest nende olemus oli hoopis teistsugune kui praegusel,» lausus lauluväljaku direktor ja öölaulupeo algataja Riho Rõõmus. «Meie taotlus on koguneda laulukaare alla ühiselt laulma tihedamini kui kord nelja-viie aasta tagant.»

Öölaulupeo korraldajad usuvad, et tänane ühislaulmine kujuneb kõrgetasemeliseks, sest kohal on Eesti parimad koorijuhid eesotsas eelmisel nädalal peetud IX noorte laulupeo üldjuhi Hirvo Survaga.

Öölaulupidu algab kell 21 rongkäiguga Mereväravast ja kestab kaks tundi.

Ettekandele tulevad «Õrn ööbik», «Matkalaul», «Laul pistodast» ja hulgaliselt õllelaule, mis kõik on seatud spetsiaalselt suurele koorile.

Riho Rõõmus soovitab

Õllesummer toimub iga ilmaga - ka siis, kui vihma kallab ohjeldamatult.

• Nädalavahetusel koonduvad võimsamad üritused Postimehe lavale. Täna kell 15.30 tasub nautida Converse Break Dance’i nimelist show’d, kus esinevad Venemaa, Läti ja Soome parimad breikarid. Kell 22 astub lavale Blind, pärast seda on järg 2 Quick Stardi, Inese ja Sahlene’i käes.

Homme kell 20.30 on Postimehe lava Salleri ja The Big Bandi päralt. Järje võtab üle ansambel Terminaator, kelle 15. sünnipäeva puhul astuvad lavale ka Anne Veski, Gunnar Graps, Lea Liitmaa jpt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles