Rõõmus unistab kümme päeva kestvast peost

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile lõppenud üheksanda Õllesummeri õnnestumine innustab korraldajaid muutma Läänemere suurima õllefestivali järgmisel aastal juba kümnepäevaseks.

«Järgmine Õllesummer on kümnes ja mul on selline unistus, et see võiks kesta kümme päeva, » ütles Õllesummeri aukorraldaja Riho Rõõmus eile Postimehele. «Aga esialgu on see ainult unistus! Midagi kindlat on veel vara öelda.»

Üks on igatahes kindel - Õllesummer toimub ka järgmisel aastal, kinnitas Rõõmus. Programmis on kavas teha muudatusi eesmärgiga meelitada kohale ka neid inimesi, kes sel aastal üritusest kõrvale jäid.

«Meil on oma kindlad fännid, kes tulevad õllelinna ja ei arutle, kas tegu on rahvalike traditsioonide või millegi muuga. Need inimesed tulevad lihtsalt aega veetma,» lausus Rõõmus. «Teine seltskond on need, kellele ei sobi massiüritused. Aga kolmandad alles kõhklevad, kas tulla või mitte. Just neile on tarvis tõestada Õllesummeri headust ja nende nimel tuleb pingutada.»

Korraldajate sõnul saab tuleva aasta Õllesummeril kindlasti osta ka neid õllemarke, mida Eestis tavaliselt ei müüda. Tänavu nurjasid selle plaani seadused, mis ei luba riiki tuua õlut, mis pole läbinud põhjalikku toiduekspertiisi.

Lisaks suuremale õllevalikule soovib summeri peakorraldaja Marje Hansar õllelinnas näha eri riikide õlletelke, kus pakutakse just selle maa sööke-jooke ja mängib asjakohane muusika.

Kõneldes Õllesummeri laiemast tähendusest, leidis Rõõmus, et tegu võiks olla ka üldrahvaliku tasuta õllefestivaliga, kust sel juhul käiks ilmselt läbi tohutud rahvahulgad. «Muidugi on see valikute küsimus, mängida saab nii piletihinna kui ka õllehinnaga. See on juba korraldajate otsustada,» sõnas Rõõmus.

Esialgu peavad aga nii Rõõmus kui ka Hansar pileteid siiski vajalikuks, sest lisaks müügitulule aitab see hoida õlle hinda madalal ja distsiplineerib külastajaid.

«Sakslaste Oktoberfest on küll tasuta üritus, kuid see-eest maksab seal õlu viis-kuus korda rohkem kui poes,» nentis Rõõmus. «Ma ei tea, kas see on eestlastele vastuvõetav.»

Kuigi äsjalõppenud Õllesummeri esimesed päevad läksid suuresti vihma ja tormituulte nahka, jäid korraldajad üritusega rahule. Laupäev lõi nii külastajate- kui ka müügirekordid, tuues suurematele ettevõtjatele sisse sadu tuhandeid kroone.

Küsimusele, kas Õllesummeril on Eestis ka konkurente, vastasid Rõõmus ja Hansar: «Majanduslikus mõttes kindlasti, aga korraldusliku poole ja tõsiduse osas pole küll kedagi karta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles