Ühiselamute elanikud lubasid nälgima hakata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänase öö Tallinna linnavalitsuse infosaalis veetnud paarkümmend sundüürnikku lubavad, et kui enne õhtut ei saabu nende olukorda leevendavat otsust, võetakse kasutusele äärmuslikud meetmed ning korraldatakse näljastreik.

Vilde tee 96 ühiselamu elanik, invaliid Valentina Donskaja on üks kolmekümnest sundüürnikust, kes ööbis tänase öö linnavalitsuses, kaasas tekk, padi ning kampsun.

«Paljudel on juba praegu toit otsakorral ja ega siin muud üle jää, kui täna tuleb alustada näljastreiki, sest muudmoodi siin Eesti Vabariigis oma õigust kätte ei saa,» kurtis Donskaja.

Kui Kesk-Aasiast pärit Donskaja on Vilde teelt asuvast ühiselamust, mille sundüürnike probleemid on kestnud aastaid, siis suurem osa abilinnapea Anders Tsahkna poolt lahkelt pakutud ööbimisvõimalust kasutanud inimestest on Männiku 89 asuvast ühiselamust, kust viimase aasta jooksul on majaomanik elanike sõnul välja suitsetanud ja põletanud ligi 80% üürnikest.

«See ei ole saladus, et majaomanik Merike Pauvel on lasknud põlema panna terveid korruseid ja muutnud elamiskõlbmatuks paljud eluruumid. Kõike seda hotelli ehitamise eesmärgiga,» rääkis Männiku 89 elanik Liidia Freiberg.

Linnavalitsuse infosaali oli kogunenud ka noori, väikeste lastega emasid. Teiste hulgas oli ka hooldust vajavaid vanureid, kes ei lasknud end teiste kaaskannatajate juuresolekust segada ja süstisid end kõigi nähes.

Ringi siblivad lapsed ja neid korralekutsuvad emad ei jätnud muljet, et linnavalitsuses ööbimine on tingitud väljakannatamatust olukorrast. Vastu õhtut jagas linnavalitsus kätte madratsid ja sundüürnikud valmistusid magamaminekuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles