Tartusse saab kiiremini mööda Piibe maanteed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna ja Tartu vahet sõitmisele tavapärasest tund aega rohkem kulutavad juhid pole rahul teemeistritega, kes ühel ajal teevad remonditöid nii vanal ehk Piibe maanteel kui ka Mäod läbival Tallinna-Tartu maanteel.

180 kilomeetri pikkusest Tallinna-Tartu maanteest on praegu remondis 39,4 kilomeetrit ning see tähendab tipptunnil kuni tunni võrra kauem teelolemist. Kuigi maanteeamet soovitab kasutada rohkem Piibe maanteed, käivad ka seal teeparandustööd, mis pikendavad samuti tavapärast sõiduaega.

Maanteeameti direktori asetäitja Koit Tsefels põhjendas Piibe maantee remonti ühel ajal Tallinna-Tartu-Luhamaa maantee ehitamisega, sest hädavajalikud pindamistööd tuli ära teha suve esimesel poolel: «Kurista-Kärde teelõigul olid külmakerked ja need tuli kõrvaldada.»

Piibe maanteel Jõgevamaa piires korduspindamist tegeva Tartu teedevalitsuse juhataja Kuuno Männik nõustus, et kõike võinuks varem teha. «Üldiselt on need teetööd, mida siin Eestis tehakse, kõik hiljaks jäänud. Mõni 20 aastat, mõni veidi vähem,» lausus ta.

Nii Tsefels kui ka Männik möönsid, et Piibe maantee remondivajadusest teadis maanteeamet vähemalt aasta alguses, kuid pindamistöid hakati tegema just Tallinna-Tartu maantee remondi tippajal.

«Pindamine sõltub otseselt ilmastikust ja tööde alguspäev võib selguda alles viimasel hetkel, kuigi asi on ehk otsustatud juba talvel,» lausus Männik. Pindamistööde tegemine nõuab sooja ja kuiva ilma ning ka vahetult enne seda ei tohi olla vihmasadusid, sest muidu ei ole tulemus kvaliteetne.

Praegu pinnatakse Piibe maanteel 11,1-kilomeetrist teelõiku, kuid sellele vaatamata soovitab maanteeamet juhtidel eelistada just seda teed, sest seal on vähem liiklust ja seetõttu läheb sõit kiiremini.

Reedel kella 15st ning pühapäeval kella 12st tehakse Tallinna-Tartu, Tallinna-Narva ja Tallinna-Pärnu maantee teetöödes vaheaeg ja kui võimalik, pole sel ajal ka remondiga seotud kiirusepiiranguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles