Pärnu valmistub turistide tulvaks nädalavahetusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Eesti randades levivad sinivetikad ja nädalavahetusel toimuv veefestival toovad Pärnusse nõnda palju inimesi, et linnas kardetakse kaost parkimises ning toidu- ja ööbimiskohtades. Veefestival võlub Taani vendade Olsenitega

Nädalavahetuseks Pärnusse puhkama sõitvatel inimestel maksaks kõige rohkem karta segadust liiklus- ning parkimiskorralduses, sest suur turistide hulk võib paari tunniga hõivata kõik parkimiskohad nii ranna ümbruses kui ka «Watergate’i» toimumispaigas jahtsadamas.

Pärnu linnas parkimist korraldava Falck Lääne-Eesti turvajuht Aivar Preis lubas Pärnu Postimehele, et nädalavahetusel tehakse kõik endast olenev, et külalised saaksid kiiresti autod pargitud. Kui tavaliselt on Falckil rannarajoonis viis-kuus inimest, siis nädalavahetuseks lubas Preis tööle saata vähemalt üheksa parkimistöötajat, neile lisanduvad veel liikuvad ekipaazhid.

Kuigi piletiostmine peaks eelduste kohaselt sujuma tõrgeteta, ei tähenda see veel, et autojuhil õnnestub parkida, sest eelnevate nädalate praktika on näidanud, et hea rannailma korral on pärast keskpäeva parkimispileti ostnud juhid tihti sunnitud rannarajoonis ringi tiirutama, suutmata leida vaba parkimiskohta.

Rannas tuhat parkimiskohta

Sarnaselt Falck’ile lisab tänavatele jõude ka Pärnu politseiprefektuur. Lisaks jalgsipatrullidele, kes hoiavad silma peal rannarajoonis, kesklinnas ja jahtsadamas, kontrollib politsei märgatavalt rohkem rooliistujate joovet.

Peale korrakaitsjate muretsevad Pärnusse saabuvate rahvahordide pärast ka suvepealinna ettevõtjad, kes lubavad senisest kiiremaks muuta toitlustamise ja anda endast kõik võimalik, et ükski suvitaja ei kurdaks janu ega pissihäda üle.

Pärnu rannas asuva toitlustus- ja meelelahutusasutuse Sunset Clubi toitlustusjuhi Rein Voodi sõnul on nende köök ja teenindajad nädalalõpuks hoolega ettevalmistusi teinud. «Kutsume välja kõik töötajad, vaba päeva ei saa keegi. Toiduaineid on tellitud topeltkogustes,» kinnitas Vood Pärnu Postimehele.

WC-d ööpäevaringselt

Suurt lisatulu loodavad ka õllekaupmehed, kes tavaliselt müüvad 100 liitrit kesvamärjukest ühe müügikoha kohta päevas. Selleks nädalavahetuseks varutakse õlut piisavas koguses ning müügimeeste kinnitusel pole puudust karta.

Mõni asi võib rannas siiski otsa saada, rannatoole jätkub kahjuks vaid varajastele päevitajatele. «Rannaliival on kokku 300 laenutatavat lamamistooli, mis on tavaliselt otsas juba ennelõunal, nädalavahetuseks toole juurde ei tooda,» ütles lamamistoolide laenutaja Karmo Konts.

Ingmani jäätist müüv Kris Haljak rääkis, et tema putkas ei pruugi jäätist jätkuda. Ühes võib siiski Pärnut külastav inimene kindel olla, et nõudluse korral on ööpäevaringselt avatud rannas asuvad plastik wc-d ning mere ääres valitseb puhtus, sest Pärnu ranna heakorra eest vastutav Minu Vara Lääne lubab puhastada veelgi hoolikamalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles