Loomapiinajad tulistasid Tallinnas lambakoera

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Nõmmel tulistati väikeelamu aeda valvanud kaukaasia lambakoera, kes sai nii raskelt viga, et loomaarst pidi tema piinad unesüstiga lõpetama.

Nõmmel Vana-Pärnu maantee alguses toimunud tapatöö toimus kell 4.30 kolmapäeva varahommikul. Aeda tunginud loomatapjad tulistasid revolvrist viis-kuus lasku, millest kaks-kolm tabasid looma käppi. Aias toimunud koerapiinamist nägi ka laskude peale üles ärganud koera peremees, kes kutsus kohale politsei.

Liiga rängad vigastused

Korravalvuritele antud ütluste kohaselt nägi koeraomanik, kuidas kaks meest tulistasid tema koera, ning mõistes, et majas on pererahvas üles ärganud, minema jooksid.

Kohale kutsutud politsei asus koera lasknud mehi jälitama, kuid ei saanud neid kätte. Samal ajal saabus sündmuspaigale ka loomaarst, kes viis koera loomakliinikusse, kus üritas mitmeid tunde looma opereerida.

Kuigi loomal olid väljavaated ellu jääda, otsustati loom ränkade vigastuste tõttu magama panna.

Politsei on juhtunu uurimiseks algatanud kriminaalmenetluse, kus koera tapnud mehi süüdistatakse huligaansuses ja tulirelva kasutamises. Neid võib süüdimõistmise korral oodata vabadusekaotus ühest kuni seitsme aastani.

Loom ei haukunud öösiti

Tallinna politseiprefektuuri lõuna politseiosakonna vaneminspektor Virgo Nigul ütles Postimehele, et varem pole olnud Nõmmel midagi sellist, kus koera on tulirelva kasutades piinatud või püütud tappa. «Tavaliselt proovitakse koeri mürgitada või muul moel kõrvaldada, kuid tulirelva kasutati sellel puhul esimest korda,» rääkis Nigul.

Kuigi kaukaasia lambakoer on suurt kasvu ja kaalub ligi 85 kilo, kirjeldasid tapetud koera omanike naabrid, et loom oli vaikne ning öösiti rahu ei seganud.

Samas jääb nii politseile kui ka loomaperemehele selgusetuks, miks looma kallal vägivallatsenud mehed ei tapnud looma ühe püstolilasuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles