Lärmakad suvepeod ajavad kohalikud elanikud marru

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuhandeid alkoholi tarbivaid pidulisi võõrustavad lärmakad suveüritused on ajanud marru mitmete väikelinnade elanikud, kes asuvad koguma allkirju ja sunnivad korraldajaid endaga arvestama.

Tõsiseim probleem ning võimalik ärajäämine ähvardab tuleval aastal Saaremaal Leisi vallas toimuvat Õlletoobrit, mille lõpetamist nõuavad kohalikud elanikud, kes on algatanud ka allkirjade kogumise.

«Viiendat aastat järjest muutus Leisi kolmeks suvepäevaks väljakannatamatult kärarikkaks, räpaseks ja ebaturvaliseks /…/ Põliselanike arvates on üritus juba ammu ületanud taluvuse piirid,» kurdavad 19 inimest, kes on alustanud Saaremaal allkirjade kogumist.

Peamised mured, mis pole iseloomulikud ainult Õlletoobri toimumispaiga ümbruskonnas elavatele inimestele, vaid ka teistele peopaikade läheduses elavatele majaomanikele, on lärmavad purjus teismelised, anarhiat meenutav parkimiskord, kõikjal vedelev koristamata prügi ja ebapiisav turvalisus. Eelnenud probleemid on oma kirjas välja toonud ka Leisi valla elanikud.

Õlletoobri peakorraldaja Andres Jalakas tõi probleemina välja ebakultuurse rahva, kes ürituse mainet lörtsib. «Osa rahvast on selline, kel esineb mingeid vajakajäämisi,» lisas Jalakas ajalehele Meie Maa.

Suurürituste korraldajate sõnul saab korralik pidu alguse toimivast turvateenistusest ja koostööst nii kohaliku omavalitsuse kui politseiga. Paide Shanty peakorraldaja Jaan Arvola märkis, et tihti soovivad korraldajad turvalisuse pealt kokku hoida. «See viibki kohalike inimeste arvates korralageduseni,» hindas Arvola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles