Mati Kaal: agressiivne Niiluse krokodill ei pea tingimata igas loomaaias olema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna loomaaia direktori Mati Kaalu sõnul pole Niiluse krokodill selline loom, kes peaks igas loomaaias kindlasti olema. Krokodillide rohkus ja agressiivsus sunnivad loomaaedu neist vabanema ja nii satuvadki loomad väikezoodesse.

Kuidas need krokodillid Pärnus elavad ja kuidas nad sinna sattusid?

Ei tea, kuidas nad seal elavad, sest pole ammu neid vaatamas käinud, aga sattusid nad sinna minu soovituse peale. Algul pakuti neid Tallinna loomaaiale, kuid meie neid ei tahtnud. Teadsin, et Pärnus tegeleb Peeter Põldsam väikezooga, ja ma pakkusin neid talle.

Millised peavad olema tingimused Niiluse krokodilli pidamiseks? Koduses vannis neid ju pidada ei saa?

Kõik oleneb suurusest. Lisaks on igal asjal oma hind ja ega teda odav pidada kah ole. Kuigi nad on suhteliselt väheliikuvad, ei saa neid kodus vannis küll pidada. Võibolla isegi mõnda aega saaks neid vannis kah pidada, kuid nad kipuvad ära sööma.

Mida krokodillid tegelikult söövad?

Nad söövad paari nädala tagant liha ja kala. Liha on kallis ja suvalist liha nad ei söö. Neile peab pakkuma korralikku, ilma kondita liha.

Palju Tallinna loomaaias Niiluse krokodille on?

Meil on neid kaks tükki ja me otsime juba kaks aastat, kuidas neist lahti saada. Kahjuks on ta nii suur, et seda Põldsamile ei saa anda.

Mis siis Niiluse krokodillidel häda on, et te neid ei taha?

Ei ole võimalik ju kõiki asju pidada. Lisaks on ta suhteliselt agressiivne ja kuna meil on kaks liiki paaridena, siis pole mõtet teda üksikuna pidada.

Kuidas Niiluse krokodillidega meie lähiriikide loomaedades on? Kas neid saab vaadata Helsingis, Riias või Stockholmis?

Ei ole. Igal pool pole väga sarnaseid loomi mõtet pidada. Ega nad ei erine esimesel pilgul teistest krokodillidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles