Tiido: välispoliitika huvides peaks SS-ausamba teema lõpetama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kartes välispoliitilist skandaali, natsimonumendi teema kohaseid järelepärimisi USA senatis ning läbirääkimisraskusi NATOga, soovitab välisministeeriumi asekantsler Harri Tiido laia kõlapinda leidnud teema käsitlemise lõpetada.

Välisministeeriumi asekantsleri julgeolekupoliitika küsimustes Harri Tiido sõnul on Pärnu skandaalne mälestussammas toonud Eesti rahvusvahelisele mainele korvamatut kahju, mille esimesteks näideteks on mitme välisriigi poolt Eesti saatkondadele esitatud järelepärimised. «Minu arust võiks selle teema päevakorrast maha võtta. Me ise kerime seda väsimatult edasi,» leidis Tiido.

Asekantsler avaldas Postimehele kartust, et märkimisväärsed probleemid võivad Eestil ette tulla suhetes Ameerika Ühendriikidega ja liitumisel NATOga. Näiteks ei välista Tiido, et sügisel võetakse teema päevakorda Ühendriikide senatis. Endise Eesti välisministri Toomas Hendrik Ilvese arvates on väga tõenäoline, et temaatika jõuab senatisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles