Telekanalid lubavad sügiseks ennenägematut põnevust

Küllike Rooväli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.


Miljonimängu stuudio pakub kaasaelamisvõimalust ka publikule. ETV ei tõsta rahaliste raskuste tõttu täistuure kohe hooaja alguses, erakanalid lubavad aga miljoneid kroone, kõiki haaravaid seriaale ning ennenägematut põnevust juba septembrist alates.

Miljonimängu käivitav TV 3 ei jäta kerget rahateenimisvõimalust pakkuvat show’d ainsaks põnevaks omasaateks. Programmidirektor Jüri Pihel lubab teisenimelist järeltulijat ka vaadatavuse tipus lahkunud «Kahvlile», kuid ei taha veel avalikustada selle tõsistest asjadest rääkiva, kuid tempoka sarja tegijaid. Raag: ETV alustab tasahilju Tõelised miljonid jõuavad Eestis teleekraanile Inglise petumiljonär sai kohtusüüdistuse

«Võin öelda, et kaamera käib uues saates ka stuudiost väljas ning kasutatakse elemente, mida pole Eestis varem tehtud,» rääkis Pihel.

«Kahvli» staar Kiur Aarma veedab suvelõpu «Farmis», mis viib vabatahtlikest osalised saatejuht Marko Matvere juhatusel 140 aasta tagusesse maaellu - harjunud tarbeasjadeta, elektri ja sideta.

Robinsonide karm saatus

Kuigi oktoobri alguses ekraanile jõudvas «Robinsonis» osalejad võistlevad endiselt Malaisias, on seekordne telemäng uute inimestega ja hoopis uue looga raskem ja kurnavam kui varem.

Kui robinsone kamandab endiselt Emil Rutiku, siis «A4» saatejuht Alex Lepajõe vahetub tugeva meesajakirjanikuga, kelle nimi on veel saladus.

TV 3 loodab publikuedu kahele põnevussarjale. «Alia-ses» elab noor näitsik kaksik-elu juuratudengi ja CIA to-peltagendina. USAs ülipopulaarne «24 tundi» näitab tunni kaupa ööpäeva terrorismivastase erirühma ülema elust.

Kanal 2 programmidirektor Olle Mirme pakub sügisest telepublikule tunnipikkust Peeter Oja Show’d. Kaks hooaega rullunud «…ja Jumal lõi naise» asemel hakkab Tuuli Roosma juhtima samuti suheteteemalist «Mamma Miat!».

Mirme sõnul on suhete-show’na defineeritav saade stuudiopõhine. «Näiteks tuuakse ühe abielurikkumise teemal saatesse rääkima ühe mehe maha jäetud naine, teise naise maha jätnud mees ning tütarlaps, kellele pole probleem kellegi pere lahku ajada,» kirjeldas Mirme.

Rolling Estoniansi järel

Maasturitega ümber maailma ronivad «Rolling Estoniansid» veerevad Kanal 2 ekraanile kahe aasta jooksul kolme tsüklina - reaalajas jõuab seiklussari oma peakangelastele Raido Rüütlile ja Tiit Pruulile kannule detsembris. Ajavahe kaob ning saade hakkab eetrisse jõudma kümne päeva jooksul pärast kasseti teelelähetamist kui tahes metsikust paigast. «Midagi sellist pole Eestis varem tehtud,» märkis Mirme.

Kanal 2 kaovad dokumentaalsarjad «112» ja «Looma-kliinik», mis asenduvad tuntud Eesti arstide elust ja tööst pajatava kvaliteetse portreefilmisarjaga «Contra Mortem».

Vastu sügist pikemaks venivad Kanal 2 «Uued uudised» uuenevad produtsent Toomas Lepa sõnul eelkõige selle poolest, et ekraanile ilmuvad uued kommentaatorid - eelkõige ajalehe Postimees analüütikud, aga ka sporditoimetajad.

ETV peadirektor Ilmar Raag lubab jaanuarist käivituvat meediakriitika saadet, mis avab, miks ja mismoodi asju eesti pressis lahatakse.

Saatesari esialgse pealkirjaga «Kuum» võtaks vaatluse alla majanduse ja tarbijakaitse teemad, jälgides lõppenud «Knopka» ja «Insideri» temaatikat. Saate juhiks saab Raagi sõnul «uus talent».

Uuesti käivitub laulukonkurss «Kaks takti ette» ning «Tiigri» järglasena algab Eesti koole siduv võistlusmäng.

Tuntud saadetest jätkuvad «Pealtnägija» ning novembris «Õnne 13». Endises headuses lubab Raag «Viiendat stuudiot», «Muusika ja elu», «Pühapäevitajat», «Pril-litoosi», «Inimeselt inimesele», «Avatud toimikut» ja «Unetus» jätku.

Meelelahutusest jätkub «7 vaprat», mis läbib taas väikese uuenduskuuri ja «Tele-taip».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles