Ševtšenko pani jooksus võidule vundamendi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukrainlanna Valentina Shevtshenko ülivõimas krossijooks ja stabiilne rollerisõit ei jätnud Kristina Shmigunile võimalust Suverullil teisest kohast kõrgemale pürgida.

Hommikul 6 km jooksus Shevtshenkole 33,2 sekundiga alistunud ning teise positsiooni hõivanud Shmigun lootis küll pärastlõunal 12 km rollerisõidus võidu pärast heidelda, ent veendus peagi eesmärgi täitumatuses.

Kiire rada ning liiga palav ilm ei võimaldanud Shmigunil esimese nelja kilomeetriga tagasi võita enam kui kaks sekundit, lõpuks oli otepäälanna kaotus 26,9-sekundiline.

«Läksin esikohta püüdma, kuid juba avaringi lõpus oli näha, et ta on minust tugevam,» selgitas Kristina Shmigun. «Ei uskunud, et võistlus nii kurnavaks kujuneb - suusatajate suvepeost on asi küll kaugel.»

Shmiguni ettevalmistus MM-hooajaks algas 1. juulil, enne seda õppis ta USAs inglise keelt.

«Ma pole veel nii heas hoos kui tavaliselt augusti keskel,» selgitas ta. «Hakkasin rollerirajal liialt rabelema, kuigi keha ei suutnud tahtele alluda. Kõige tähtsam aga, et pea on värske - see kompenseerib väsimustunde jalgades.»

Shmigun jätkab harjutamist Otepääl. «Võõrsile ei kipu, kodus on nii hea olla,» ütles ta. «Naudin tööpäevi, mis algavad hommikuvõimlemisega ja jätkuvad ujumisega Marguse järves.»

Viimasel ajal koos ema ja lastega Otepääl treeninglaagris viibinud Shevtshenko tundis esikoha üle suurt uhkust. Võit tundus ukrainlannale eriti magusana, kuna enda sõnul tuli ta Suverullile vaid treenima. «Plaanisingi jooksurajal oma hea vormi maksma panna, ja see õnnestus,» ütles Shevtshenko.

Erinevalt ukrainlannast pidasid jooksu võistluse ebameeldivamaks osaks nii Kristina Shmigun kui ka kokkuvõttes kolmanda koha hõivanud Saksamaa sprindispets Evi Sachenbacher.

«Jooksmine nõuab tohutut tahtejõudu, mulle see ala ei meeldi,» kurtis sakslanna. «Olen rahul, et raske rollerisõidu hästi vastu pidasin.»

Pärast reede õhtul toimunud proloogi võitu kartis Sachenbacher, et peab laupäeval leppima vaid osalemisrõõmuga, võimas rollerisõit andis tunnistust heast suvisest vormist.

Võistlusvormi tõusust rääkis ka Katrin Shmiguni etteaste. Üheksas koht ning vaid pooleminutiline kaotus jooksurajal vanemale õele annavad piiga sõnul aimu, et tema ajad on saabumas. «Mõistus hakkab pähe tulema ning tagasi tuleb ka see mina, kes kunagi oli,» leidis Katrin Shmigun. «Ma ei taha enam treeningutel näidata ja tõestada, et olen hea suusataja - seda on vaja teha võistlustel. Olen õppinud, et harjutades ei tohi endast maksimumi anda.» Schlütteri ja Shevtshenko võidupidu

Saku Suverulli tulemused. Mehed (6 km krossijooks ja 20 km rullsuusatamine). 1. Andreas Schlütter, Saksamaa 1:00.29,7, 2. Martin Koukal, Tshehhimaa +0,6, 3. Tobias Angerer, Saksamaa +0,7, 4. Tor Arne Hetland, Norra +6,9, 5. Anders Södergren, Rootsi +11,9, 6. Indrek Tobreluts, Eesti 21,9, 7. Rene Sommerfeldt, Saksamaa +22,7, 8. Roland Lessing, Eesti +27,5, 9. Ivan Batory, Slovakkia +28,4, 10. Meelis Aasmäe, Eesti +38,6, 11. Andrus Veerpalu, Eesti +1.31,5,…, 16. Jaak Mae, Eesti +2.30,4, 17. Kaspar Kokk, Eesti +2.36,4, 18. Raul Olle, Eesti +2.38,3.

Naised (3 km krossijooks ja 12 km rullsuusatamine). 1. Valentina Shevtshenko, Ukraina 37.54,5, 2. Kristina Shmigun, Eesti +26,9, 3. Evi Sachenbacher, Saksamaa +1.06,4, 4. Ljubov Jegorova, Venemaa +1.25,6, 5. Nina Gavriljuk, Venemaa +1.44,0, 6. Claudia Künzel, Saksamaa +1.47,0, 7. Lilia Vassiljeva, Venemaa +1.47,6, 8. Marina Malets, Ukraina +1.51,3, 9. Katrin Shmigun, Eesti +1.54,7.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles