Lühidalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maripuu ei nõustu Savisaarelt reisiraha nõudmisega kohtus

Tallinna linnavolikogu esimees Maret Maripuu ei nõustu Tallinna linnapea Edgar Savisaare abikaasa Vilja Savisaare Portlandi-lähetuse kulude sissenõudmisega kohtus, nagu nõudis kahe nädala eest volikogu opositsioon.

«Olen toonase linnavolikogu esimehe abikaasa sõidukulude tagastamise küsimuses endisel seisukohal, et sõidukulude tagastamist saab nõuda alles pärast revisjonikomisjoni järelkontrolli ja selle alusel vastu võetud volikogu otsust,» ütles volikogu esimees Maripuu eile.

Maret Maripuu nentis, et olles linnavolikogu esimees, saab ta tegutseda vaid selle volikogu tahet järgides. (BNS)

Eestlane osales Läti suurimas pangapettuses

Läti majanduspolitsei võttis kolmapäeval kinni eestlasest ja lätlasest petturid, kes üritasid võltsitud pangakaarte kasutades varastada pangast suuri rahasummasid.

Väidetavalt on tegemist Läti seni suurima pettuseskeemiga.

Vahistamisel konfiskeeriti meestelt üle 500 võltsitud pangakaardi, teatas Läti politsei.

Kahe tunni jooksul jõudsid petturid oma arvele kanda ligi 250 000 latti ehk 6,64 miljonit Eesti krooni.

Petturid oleksid võinud politsei teatel sellise kaardipettuse abil kanda oma arvetele miljoneid latte. (BNS)

Tallinn meenutab WTC rünnakut kontserdiga Pirita kloostris

Eesti mälestab mullu 11. septembril Ameerika Ühendriike tabanud terrorirünnaku ohvreid kontserdiga Pirita kloostri varemetes.

Maailmakaubanduskeskusele (World Trade Center - WTC) ja Ameerika Ühendriikide kaitseministeeriumile Pentagonile tehtud terrorirünnakute ohvrite mälestuseks esinevad 11. septembril kell 20 Pirita kloostri varemetes Riho Sibul ja Estonian Dream Bigband, ütles kontserdi korraldava Eesti Kontserdi projektijuht Kadri Tali.

Ameerika Ühendriikide Tallinna-saatkonna toel toimub terrorirünnakute ohvrite mälestuskontsert ka 13. septembril Tallinnas Kaarli kirikus. (BNS)

Metsavendade surmas süüdistatav mees eitas kohtus süüd

Metsavendade surmas süüdistatav endine julgeolekutöötaja Vladimir Penart eitas Valga maakohtus eile süüd, tema kaaskohtualune Rudolf Tuvi tunnistas oma süüd osaliselt.

Valga maakohtu esimehe Kalju Kutsari sõnul tunnistas ligi pool sajandit tagasi hävitusagendina töötanud Tuvi (75), et tappis ühe metsavenna, kuid eitas, nagu oleks ta aidanud kaasa teise metsavenna surmale.

«Minu käest küll küsiti infot ka teise metsavenna kohta, kuid kuna ma tema kohta midagi ei teadnud, ei saanud ma ka mingit teavet anda,» vahendas kohtunik Tuvi ütlusi. Penart lükkas kõik talle esitatud süüdistused kohtus otsustavalt tagasi. (BNS)

Õiguskantsler alustas võitlust koolivägivallaga

Õiguskantsler Allar Jõks kutsus eile kokku koolivägivalda arutava ümarlaua ning esitab tuleval nädalal asjaga seotud institutsioonidele probleemi lahendamiseks ettepanekuid.

Jõks ütles, et peab teemaga tegelemist oma kohuseks, kuna õiguskantsler peab aitama kaasa isikute põhiõiguste kaitsmisele ning lapsed on kaitsetumad kui täiskasvanud.

«On hilja, kui hakkame probleemi nägema alles siis, kui üks laps laseb teise maha. Kui ühiskonnas on probleem, siis ei ole mõtet silma selles kohas kinni pigistada,» ütles ta. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles