Ametiühingute maja läheb lammutamisele

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Erafirma Balterex Oil laseb peaaegu täielikult lammutada paarkümmend aastat vana Ametiühingute maja Tallinna kesklinnas Rävala puiesteel ning ehitab selle asemele aastaga uue hoone, kuhu tuleb peale bürooruumide ka meelelahutuskeskus.

Balterex Oili juhataja Jaanus Paas ütles, et praegusest majast ei jää alles peaaegu midagi, osaliselt säilib kandekonstruktsioon.

Enam kui viis miljonit krooni maksev lammutamine peaks lõpule jõudma novembri keskel, seejärel algavad ehitustööd peaks esialgsete kavade kohaselt kestma veidi üle aasta.

Olemasoleva maja asemele tuleb maa-alune parkla, meelelahutuskeskus ja bürooruumid. Paas ei soostunud eile ütlema, millist meelelahutust hakatakse keskuses pakkuma.

Varem on ajakirjanduses võimalike ideedena läbi käinud restorani, baari või klubi ning ka hiigelsuure kasiino rajamine.

Ümberehitusele 120 miljonit

Mullu ütles Paas ajakirjandusele, et läbirääkimised uuendatud majas hiigelsuure kasiino avamiseks olid tulevase operaatoriga peaaegu lõppjärgus, kui selle seiskas rahandusministeeriumi kava tõsta hasartmängumaksu.

Paas ei soostunud eile ütlema, kas kasiino idee on maha maetud.

Jaanus Paas ütles, et maja ümberehitamine läheb maksma ligi 120 miljonit krooni. Valdavalt on hoones praegu pikad koridorid, kust saab väikestesse kabinettidesse, ning seetõttu on majas palju kasutut pinda.

Nii näiteks suureneb hoone rendipind pärast ümberehitust seniselt 2700 ruutmeetrilt ligi 9000 ruutmeetrile.

Balterex Oil sõlmis mullu Ametiühingute Keskliiduga seitsmekümneks aastaks maja hoonestusõiguslepingu. Firma kohustub seejuures viie aasta jooksul hoone ümberehitamist rahastama vähemalt 45 miljoni krooniga.

Vichmann nõukogus

Paasi juhitava Balterex Oili nõukokku kuulub Krediidiinfo andmetel ka skandaalne jurist Marcel Vichmann, kes sai tuntuks Daiwa afääriga ning pika kohtuvaidlusega Hansapangaga.

Varem Rävala puiesteel olnud Ametiühingute Keskliit on nüüdseks kolinud Pärnu maantee 41 majja.

Ametiühingute Vara Halduse juhataja Aivo Prüsseli sõnul pole keskliidul plaanis Rävala puiesteele pärast maja ümberehitamist tagasi pöörduda.

Ametiühingute Keskliidul on Tallinnas hulgaliselt kinnisvara, millest tuntumad on Park Hotelli hoone ning Kalevi spordiseltsiga kahasse Kaarli puiestee tenniseplatside maa ja Kalevi keskstaadion.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles