Nestor: päästjate lisaraha võiks tulla aktsiisitõusust

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor.
Eiki Nestor. Foto: Pm

Riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimehe ja rahanduskomisjoni liikme Eiki Nestori sõnul võiks päästjatele vajaliku lisaraha võtta valitsusliidu poolt ellu viidud elektri- ja kütuseaktsiisi tõusu arvelt.

«Olen veendunud, et puuduoleva 22,8 miljoni krooni leidmine päästjatele on pelgalt tahtmise küsimus ja esmaspäevasel rahanduskomisjoni istungil saaks probleem lahenduse,» kirjutas Nestor oma blogis.

Nestor tõdes, et riigikogu reformierakondlastest, isamaaliitlastest ja rohelistest koosnev enamus hääletas maksuseadustesse sisse täiendava aktsiisitõusu ning kui rahanduskomisjoni arutelul pakuti selle arvel riigi tulude suurenemise numbriks esialgu 450 miljonit, siis hilisema täpsustuse käigus muutus see 530 miljoniks.

«Päästjatele vajaliku raha suurus on peaaegu neli korda väiksem, kui see täpsustus,» märkis ta. «Võimuliitlaste lubadus, et see raha läheb ainult eelarve tasakaalu parandamiseks, oleks siinkohal viisakas unustada. Need 22,8 miljonit meid eurole lähemale ei vii. Küll aga jääb nii mõnigi inimene elu ja tervise juurde ja maja maha põlemata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles