Tallinnas saab ka järgmisel aastal fassaadide korrastamise toetust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korterelamu fassaadi soojustamine Lasnamäel.
Korterelamu fassaadi soojustamine Lasnamäel. Foto: Toomas Huik.

Linnavalitsus jätkab ka järgmisel aastal projektiga «Fassaadid korda», mille eesmärgiks on elamute energiasäästlikumaks muutmine.


Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul toetab linn ühistuid korterelamu renoveerimislaenu taotlemisel vajaliku omafinantseeringu katmisel. «Toetust antakse ühistule kuni kümne protsendi ulatuses ühistu taotletavast korterelamu renoveerimislaenu summast, kuid mitte rohkem kui 300 000 krooni aastas. Arvestuslikult toetab Tallinn järgmisel aastal kuni 40 korterelamu renoveerimislaenu,» ütles Boroditš Raepressi vahendusel.

Projekti «Fassaadid korda» eesmärk on parandada korterelamute energiatõhusust vähemalt 20 protsenti kuni 2000 ruutmeetri suurustes korterelamutes ja vähemalt 30 protsenti üle 2000 ruutmeetri suurustes korterelamutes.

Korterelamute renoveerimislaenu sihtgrupp on enne 1993. aastat ehitatud elamu korteri- või hooneühistu või korteriomanike ühisus. Eeltingimusena peab olema tehtud energiaaudit, milles on välja toodud prioriteetsed renoveerimistööd. Laenuga finantseeritakse ainult energiaauditi tulemustes väljatoodud renoveerimistöid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles