Rahanduskomisjon: päästjate töökohad jäävad alles

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeameti auto.
Päästeameti auto. Foto: Risto Mets

Riigikogu rahanduskomisjon kiitis täna heaks 15 miljoni krooni eraldamise päästjate palkadeks, mis nii komisjoni esimehe Taavi Rõivase kui ka selle liikme Margus Tsahkna sõnul tähendab, et päästjaid koondada pole enam vaja.

Nii Rõivase (Reformierakond) kui ka Tsahkna (IRL) sõnul on siseminister Marko Pomerant (IRL) lubanud, et 15 miljoni krooni leidmise korral päästjaid rahapuudusel koondama ei hakata.

2010. aasta riigieelarve eelnõu näeb kõikides riigi valdkondades ette personalikulude kärpeid ning selle elluviimiseks plaanib päästeameti juhtkond väidetavalt koondada 90 päästja ja 20 kontoritöötaja koondamist. Seni on öeldud, et koondamiste täielik vältimine nõuaks 22,8 miljonit krooni lisaraha.

Rõivas ja Tsahkna märkisid mõlemad, et lisaraha tuli täiendavate tulude arvelt, milleks eelkõige olid elektri- ja kütuseaktsiisi kergitamine. Samuti leiti Tsahkna sõnul lisatulusid ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi valdkonnast.

Riigi 2010. aasta eelarve tuleb lõpphääletusele riigikogus kolmapäeval ning on ebareaalne, et rahanduskomisjoni poolt täna heaks kiidetud ettepanek muuta eelarvet ja anda päästjatele lisaraha riigikogu saalis maha hääletatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles